Başkan Genç, Kur’an-ı Kerim'i hıfzetmenin büyük bir sevap ve ibadet olduğunu belirterek, “Bir Müslüman'a nasip olacak en güzel şey İslami huzurdur. Kur'an-ı Kerim'i hafızaya almak, hafız olmak, ne kadar kutsalsa, o sevap, hafızın kendisine, onu yetiştiren ailesine ve hocalarına aittir. Ancak, bunun İslam alemi için yetmediğinin farkındayız. Hafızlarımızın hıfzettikleri ayetleri kendi hayatlarına tatbik etmeleri ve daha da önemlisi, İslam'ın yayılması için çaba göstermeleri gerekmektedir. Bu gerçek anlamda yayılırsa, zararlı cemiyetler ve FETÖ gibi örgütler çıkmaz. Allah, bu hafızların sayısını arttırsın inşallah” dedi.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Başkan Genç, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İlelebet gölgesinde bağımsız ve hür bir şekilde yaşayacağımız Türk bayrağımızla beraberiz. Ama aynı zamanda bir bağımsızlık, bir dava, bir İslam davası savaşını güden Filistinli kardeşlerimizin bayrağı var; Allah onların da yardımcısı olsun. Bu mübarek merasimden onlara da dua ediyoruz. Ancak, dua etmek yetmez. Büyük bir güçle karşı karşıyayız. Birlik olmalıyız. Akif’in dediği gibi, 'Tefrika girmeden bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.' Ne yazık ki, İslam aleminde birliği ve beraberliği sağlayamıyoruz. Bunun sebebi, Allah'ın ayetine sıkı sıkıya sarılamamak, bir olamamak. Bu nedenle, bu merasimler çok kıymetli. Kur'an'ı okumak ve ibadet etmek muhteşem bir şey.”

Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon Bölgenin Oksijen deposu olan limon suyu yaylasında anlamlı koleksiyon

Başkan Genç’in konuşması, birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha vurgularken, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. İcazet töreninde mezun olan 97 kız öğrenci, Kur’an-ı Kerim’i hıfzetmenin onurunu yaşarken, bu özel gün birlik ve beraberlik mesajlarıyla taçlandı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA