Tarım ve Altyapıya Destek

Başkan Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Trabzon’da yapımı devam eden altyapı ve üstyapı çalışmaları, Kanuni Bulvarı ve Güney Çevre Yolu projelerini istişare etti. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile tarımsal ürünlerde gelir getirecek projeler ve hibe destekleri konularında görüştü. Başkan Genç, “Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ile tarımsal ürünlerde gelir getirecek projelerimizle alakalı hibe desteklerini görüştük. Büyükşehir Belediyemizde Tarım Daire Başkanlığını kurduğumuzu aktardık. Başkanlığımızda gerekli çalışmaların yapılarak dosya ile bakan beye ileteceğimizi ifade ettik. Bakan bey de sunumlarında tarıma verdikleri önemden bahsetti” dedi.

Doğalgaz Çalışmaları Hızlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile kentteki doğalgaz çalışmaları hakkında görüşen Genç, “Ortahisar ilçemizde doğalgaz olmayan yerlerin çalışmaların hızlandırılması, ayrıca ilçelerimizde devam eden çalışmaların ivedi bir şekilde tamamlanması için görüş alışverişinde bulunduk. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Trabzon’la çok ilgilendi. Çalışmaların hızla yapılacağını müjdeledi” diye konuştu.

Belediyelerin Ekonomik Durumu

Trabzon Kent Konseyi Vizyonunu Açıkladı! 2061 Yılına Hazırlık Başladı Trabzon Kent Konseyi Vizyonunu Açıkladı! 2061 Yılına Hazırlık Başladı

Başkan Genç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de belediyelerin ekonomik durumu ve vergilerle alakalı düzenlemeler konusunda istişarede bulundu. Genç, “Bakanımızla belediyelerden alınan vergilerle alakalı düzenleme ve pay dağıtımı ile ilgili istişarede bulunduk, taleplerimizi ilettik. Bakanımız da sağ olsun belediyelerin rahata kavuşacağı konusunda bizleri bilgilendirdi” ifadesini kullandı.

Faydalı Bir Kamp

Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kampın çok faydalı olduğunu belirterek, “Yerel seçimleri değerlendirdik. Belediyelerimizin geleceğine dair çalışmaları ele aldık” dedi.


Başkan Genç’in bakanlarla yaptığı görüşmeler ve aldığı destekler, Trabzon’un çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli katkılar sağlayacak.

Muhabir: HABER MERKEZİ