Çizmelerini giyen Başkan Genç, her ilçeyi ziyaret etti, sorunları yerinde tespit etti ve belediye ekipleri ile birlikte yoğun bir şekilde çalıştı. Başkan Genç, bu süreçte halkın yanında olduğunu belirterek afetin yaralarının kısa sürede sarılacağını vurguladı.
Halkın başkanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Genç, ilçelerde vatandaşların hizmetinde olacağının da mesajını verdi. Ayrıca sürecinde takipçisi. İlçelerde fotoğraf çekilip ayrılmadı yani. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlçeler kısa sürede yaralar el birliğiyle sarılacak.


SELDE KAYBOLAN ŞAHSIN AYAKKABISI BULUNDU
Trabzon'da önceki gün etkili olan şiddetli yağışlardan en çok etkilenen mahallerden biri olan Sürmene ilçesindeki Çavuşlu mahallesinde sel sularına kapılarak kaybolduğu düşünülen Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları sürüyor. Karadan ve denizden yürütülen arama çalışmalarında menfezden denize sürüklenebileceği tahmin edilen Demir için, balık adamlar suyun içerisini didik didik arıyor.Denizde yaklaşık 2 metreyi bulan çamur nedeniyle güçlükle sürdürülen arama çalışmalarında polis, jandarma, sahil güvenlik, itfaiye ve AFAD ekiplerince drone destekli çalışmalar sürürken, kayıp Ali Kemal Demir'in oğlu Murat Demir babasından gelecek umutlu haberi bekliyor. Karada aranabilecek her yerin tarandığını, tek çarelerinin deniz kaldığını belirten Murat Demir, “Tek çaremiz deniz kaldı. Dalgıçlar arıyor. İnşallah bulunur. Evden çıktığı saat namaz saatleri ile uyuşmuyor. Gören, duyan hiç kimse yok. İlk günün gece saatlerinde menfezin içerisinde ayakkabısını bulduk. Onun haricinde bir iz yok” diyerek göz yaşlarına hakim olamadı.

KIRAN GÖREVDEN ALINDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ı görevden alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan'ı atadı. Erdoğan, 6 üniversiteye rektör atadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı atama kararları şöyle:Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Şengönül ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Debik atandı.


GAZA ZAM MI GELİYOR?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, yüksek gelir grubundaki tüketiciler için maliyet esaslı bir fatura modeline geçileceğini duyurdu.Kış öncesinde doğalgaz ve elektrik zamlarının gelebileceği konuşulurken, devlet desteğinin kaldırılmasıyla faturaların yüzde 50 oranında artabileceği iddia ediliyor. Vatandaşlar, soğuk havaların başlaması ile beraber doğalgaza zam gelecek mi sorusunun cevabını araştırmaya başladı.  Yaz aylarında doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 38’lik zamların ardından, kış gelmeden yeni zamların gelebileceği konuşuluyor.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, elektrik faturaları için yeni bir modele geçileceğini duyurarak, yüksek gelir grubundaki tüketicilere maliyet esaslı fiyatlandırma yapılacağını belirtti. Bu açıklama, zam beklentilerini artırırken vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oldu.


ŞEHİDİMİZ VAR
Pençe Kilit Operasyonu kapsamında terör örgütü mensuplarının sızma girişimi sırasında, Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay şehit oldu. Kahraman askerimiz, ülkemizin güvenliği ve huzuru için mücadele ederken, hain saldırı sonucunda şehadet mertebesine ulaştı.Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, teröristlerin saldırısının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı ve terörist unsurların etkisiz hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şehidimiz Maşallah Abakay'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı mesajları iletilirken, ülke genelinde büyük bir üzüntü yaşanıyor. Şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine ve yüce Türk milletine baş sağlığı dileriz. 



ÇÖP SORUNU BUNALTTI
Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde yaklaşık iki gündür alınmayan çöpler, çevrede kötü koku yaymaya başladı. Bu durum, mahalle sakinlerini rahatsız ederken, çevre halkı yetkililerden çözüm bekliyor.Trabzon'un en kalabalık mahallerinden biri olan 2 Nolu Erdoğdu Mahallesinde yaklaşık 2 gündür toplanmayan ve mahallede biriken çöpler, sıcak havaların da etkisiyle çevreye yayılarak kötü kokulara neden oluyor.Hem görsel hem de sağlık açısından sorun yaratan çöp birikintileri, mahalle sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkilerken vatandaşlar yetkililerden bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını talep ediyor.



ERDEM MECLİSTE
Beşikdüzü belediye başkanı Cahit Erdem TBMM’deki makamında Zonguldak Milletvekili hemşerimiz Deniz Yavuzyılmaz’ı ziyaret etti. Ve Belediye çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.



VALİYE ZİYARET
İşadamı Galip Şanlı ve beraberindeki Şehit aileleri ve gazileri dernek yöneticileri Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek Türk bayrağını sembolize eden plaketlerini takdim ettiler.

Uğurlu Üzdü Uğurlu Üzdü



MALİ İŞLER MÜDÜRÜ
Trabzon Belediyesi’nin iç denekçilik görevinden emekli olan Osman Abanoz 5 yıl birlikte çalıştığı Orhan Karakullukçu’nun ölümünün ardından bu fotoğrafı paylaştı. Karakullukçu’nun en güvendiği isimdi Abanoz.



TÜRKMEN’DEN FORMA
Hüseyin Türkmen, Trabzon Tarım il müdürü İsa Kaplan’a adının yazılı olduğu 61 nolu Trabzonspor formasını takdim etti, İl Müdürü kaplan bu şehre tayin olup geldikten sonra Trabzonspor ile özdeşleştik, başarısı için destekleyeceğiz’ dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ