Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız" Trabzonlu Konfederasyon Başkanı Bayrağı Devrediyor: "Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız"

Çebi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Turup’ta Millet Ormanı ve çevresinde atv safari, at gezileri, gençlik kampları ve çeşitli doğa sporlarının yapılmasına imkan tanımak hedefleniyor. Araklı'nın Asmasu ve Os şelalelerinin yolunun yapılması ve çevresinde doğal yapının korunarak çeşitli dekoratif iyileştirmeler yapılması planlanıyor.”

Başkan Çebi, Araklı'nın doğası, havası, suyu ve stratejik konumuyla Trabzon'un en önemli ilçelerinden biri olduğunu vurgulayarak şunları ekledi: “Araklı ilçesi, tarihi ipek yolunun üzerinde bulunan yeşil alanları, doğal güzellikleriyle büyük bir değere sahip. Turizm, Araklı için vazgeçilmez bir sektördür ve ilçemizde ziyaret edilebilecek çok sayıda değerli turizm alanı bulunmaktadır. Bu nedenle turizmi geliştirmeyi ve tüm potansiyel turizm alanlarımızı ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.”

Çebi'nin son olarak şu sözlerle tamamladığı konuşmasında, “Turizmle birlikte gelirlerimizi artıracak ve istihdamı teşvik edeceğiz. Pazarcık ve Yılantaş bölgelerini tekrar turizm alanları haline getireceğiz. Turup, Trabzon'un ve Türkiye'nin gözbebeği olacak. Sahillerimizi hızla turizme kazandıracağız ve tüm mahallelerimizde turizmi destekleyecek alanlar oluşturacağız. Şelalelerimizi ve dere kenarlarımızı mesire alanları olarak turizme kazandıracağız” dedi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY