ONURLA TAŞIDIĞI GÖREVİ BIRAKIYOR
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Ekim ayında yapılacak olan konfederasyon genel kurulunda aday olmayacağını ve görevini devredeceğini duyurdu. 2018 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Trabzonlu Aktürk, konfederasyonun demokratik yapısına ve ülke için taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Bu kutsal görevi onurla taşıdım, şimdi devretme zamanı geldi” dedi.

‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyasına KTÜ’den destek ‘Geri Dönüştürerek Engelleri Aşıyoruz’ kampanyasına KTÜ’den destek

"TRABZON’UN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILMALI"
Aktürk, Trabzon’un değerlerine sahip çıkılmadığını ve bu durumun büyük bir eksiklik olduğunu belirterek, “Trabzon’un değerlerine sahip çıkmayanlar bir gün değersiz kalırlar. Bu şehir, birçok değeriyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir ve bu değerler hak ettiği ilgiyi görmelidir” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIĞIN SON TOPLANTISI
Aktürk, başkanlığının son yönetim kurulu toplantısını genel merkezde gerçekleştirdiğini belirterek, “Konfederasyon bütün renkleriyle ve değerleriyle bir bütündür. Görevi üstlenmek isteyen herkes demokratik yarışta yerini alabilir” ifadelerini kullandı. Bu büyük camianın ülkemizin demokratik yapısındaki önemini vurgulayan Aktürk, mesleki ve insani ahlakın en üst düzeyde korunmasına özen gösterdiklerini söyledi.

YENİ BAŞKAN ADAYI: OSMAN AYDEMİR
Toplantıda, federasyon başkanlarının ortak onayı ile Genel Sekreter Osman Aydemir’in yeni konfederasyon başkan adayı olarak belirlendiği açıklandı. Aktürk, “Bu görevi üstlenmek isteyen herkes aday olabilir, ancak bu camia ekip ruhuyla ve karşılıklı onayla yönetilebilen bir camiadır. Bu göreve talip olmak, çoğunluğun kabulünü alarak tüm camiayı kucaklamaktan geçer” dedi.

"BAYRAĞI DEVRALACAK İSİME BAŞARILAR DİLİYORUM"
Aktürk, başkanlık görevini devralacak Osman Aydemir’e başarılar dileyerek, “Konfederasyonun yeni başkanına başarılar diliyorum. Bu göreve talip olan herkese, ülkemiz ve camiamız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konfederasyon bütün renkleriyle ve değerleriyle bir bütündür” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN