Mevzuat Değişikliği Nedeniyle Kurslar Aksadı

Trabzon'da engelli bireylere yönelik resim, müzik, el sanatları, pastacılık gibi birçok alanda kurslar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ndeki mevzuat değişiklikleri nedeniyle kursları başlatamadı. Değişiklik nedeniyle Halk Eğitim Müdürlüğü’nün kurs giderlerini karşılayamaması üzerine Başkan Genç devreye girerek, tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi’nin karşılayacağını duyurdu.

Gümüşhane, Eğitim Süresinde Zirveye Yerleşti! Gümüşhane, Eğitim Süresinde Zirveye Yerleşti!

Başkan Genç: "Mağduriyete İzin Veremeyiz"

Geçen yıl 89 özel gereksinimli bireyin Konaklar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim aldığını hatırlatan Başkan Genç, “Mevzuat değişikliğiyle kurslar açılamayacak, bu da çocuklarımızın mağduriyetine neden olacaktı. Biz de sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu süreci devraldık ve tüm ücretleri karşılayarak kursların devamını sağlayacağız,” dedi. Ayrıca, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Gazipaşa ve Kemerkaya’daki merkezlerinde de eğitimlere destek verileceğini belirtti.

Engelli Derneklerinden Başkan Genç’e Teşekkür

Trabzon’daki 11 engelli derneği başkanı, alınan karardan memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Ahmet Metin Genç’e teşekkür ettiler. Engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını destekleyen bu kursların devamının, hem bireyler hem de aileleri için büyük önem taşıdığı vurgulandı. Dernek temsilcileri, Başkan Genç’in engelli bireylere verdiği sürekli destek için minnettarlıklarını dile getirdiler.

Muhabir: AYTEKİN AKAY