Başakşehir Maçı Performansı

Başarılı futboluyla göz dolduran Gine asıllı Fransız oyuncu, maçta %92 pas isabeti, 9/11 ikili mücadele kazanma, 2 top kapma, 1 uzaklaştırma ve 3/3 başarılı çalım istatistikleriyle dikkat çekti.

Trabzonspor UEFA'da Sahaya Çıkıyor! Biletler Ücretsiz Trabzonspor UEFA'da Sahaya Çıkıyor! Biletler Ücretsiz

Toplamda 79 kez topla buluşarak sahada ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu performansıyla Mendy'nin piyasa değerinin hızla yükseldiği ve “Bu seviyede devam ederse, 40 milyon euro’nun üzerinde bir bedelle transfer yapabilir” şeklinde yorumlar yapıldı.

Tüm Kulvarlarda Fark Yaratıyor

Sezon başından bu yana Trabzonspor formasıyla 14 maça çıkan Mendy, hem orta saha hem de stoper olarak joker bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Transfer edildiği dönemde 10 milyon euro olan piyasa değerinin bu performansla daha da artacağı öngörülüyor.

Mendy’nin Transfer Detayları ve Maaşı

Mendy, geçtiğimiz sezon Fransız ekibi Angers’den 4 milyon 400 bin euro bonservis bedeliyle transfer edilmişti. Trabzonspor ile 4+1 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncu, her yıl artan şekilde 1.4 milyon euro garanti ücret alıyor.

Başarılı oyunuyla hem taraftarların hem de teknik heyetin güvenini kazanan Mendy, Savic ve Denswil’in sakatlığında kritik bir sorumluluk üstlenerek Trabzonspor’un savunma hattının vazgeçilmezi olmayı başardı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN