Programa, Bayburt İl Jandarma Alay Komutanı Dr. Talha Övet, Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dr. Ahmet Çakıroğlu, Yazyurdu Köyü Muhtarı Erol Demirhan, birçok iş adamı ve vatandaş katıldı.

Doğal Alabalık Nesli İçin Büyük Adım

Çakıroğlu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dr. Ahmet Çakıroğlu, yaptığı açıklamada projenin amacının, doğal alabalıkların bilinçsizce avlanması nedeniyle nesillerinin devamını sağlamak olduğunu belirtti. Çakıroğlu, bölgede ilgili Kolluk Kuvvetleri'nin bilinçsiz avlanmaya karşı devriye atmasının doğal alabalık neslinin korunmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Çakıroğlu Derneği olarak her yıl yavru balık salımını sürdüreceklerini de ekledi.

Gelecek Nesillere Doğal Miras

Trabzon’da Çayır Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor! Trabzon’da Çayır Mera Islah Projeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Ahmet Çakıroğlu, Bayburt Yazyurdu köyünün Doğu Karadeniz'de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillere doğal mirası bırakmak için tüm vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını istedi. Çevreye ve tabiata sahip çıkmanın hepimizin sorumluluğu olduğunu belirten Çakıroğlu, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN