Bertuğ Yıldırım, turnuvada maç maç gittiklerini belirterek, “Bu turnuvada kademe kademe hedeflerimizi koyuyoruz. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı, çıktıktan sonra da tur atlama hedefimiz vardı. Avusturya olunca onlarla oynadığımız bir hazırlık maçı var, hepimizin yarası var, bunu hissediyoruz. Farklı bir motivasyonumuz da var. Bir tık olsa da Avusturya maçını 'intikam' gibi görüyoruz, onlardan alacağımız çok şey var. İyi konsantre olarak bu turu geçeceğimizi düşünüyoruz. Şimdiden hazırız, maçı yaşamaya başladık. İnşallah maçta da sahaya tüm gücümüzü koyacağız. Son 16 turunda Avusturya'nın gelmesi daha iyi oldu. Çok iyi takım, içimizdeki o duygu yanıyor durumda, inşallah bunu sahaya yansıtacağız” dedi.

Acaba Şampiyon Olsak Neler Olur?

Bertuğ Yıldırım, "Turnuvada nereye kadar gitmeyi hayal ediyorsunuz?" sorusunu, "Böyle bir turnuvaya katılacağımız anda gidebileceğimiz en iyi yer dedik ama bu atmosferi ve taraftarı gördükten sonra 'acaba şampiyon olsak neler olur' dedirtti. Takımı çok hazır durumda gördüğüm için sonuna kadar gidebileceğimizi düşünüyoruz. Tek maç olunca sahada favori olmaz. Ama ben final oynayabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde yanıtladı. Genç yaşta Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Bertuğ Yıldırım, "Çok şanslıyız ve bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Süre almamış olabiliriz ama turnuva devam ediyor. Daha çok maçımız var, umarım süre alırız. Süre almamamıza rağmen burada bulunmak çok gurur verici” dedi. Ay-Yıldızlı futbolcu, teknik direktör Vincenzo Montella'nın da futbolculuk döneminde santrfor olmasının kendisi için büyük avantaj olduğunu aktardı.

Trabzonspor Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor! Trabzonspor Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Ahmetcan: Finali Hayal Ediyoruz

Genç bir oyuncu olarak Avrupa Şampiyonası deneyimini yaşamaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Ahmetcan Kaplan ise, “Bu yaşta bu deneyimi yaşamak bizim için çok iyi. İlerleyen yaşlarda Millî takımın ne demek olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Süre almadık ama kenarda otursak da Ay-Yıldızlı formaya elimizden gelen desteği veriyoruz." dedi. "Millî Takımın her zaman ulaşabileceği yer finaldir." ifadesini kullanan Ahmetcan Kaplan, "Biz bunu hayal ediyoruz. Kağıt üstünde belki kazanabilirler ama şampiyona sürprizlere her zaman açık. Maç maç bakıyoruz, kazandıktan sonra en kötü yarı final oynayabileceğimizi düşünüyorum. Bunu yapabilecek potansiyelimiz var. İnşallah Millî takımla bu gururu yaşatırız” şeklinde konuştu. Ajax'ta son 10-11 maçta oynadığını ve şampiyonaya hazır geldiğini aktaran Ahmetcan Kaplan, "İki yıldır yurt dışındayım, gittiğim gibi sakatlık yaşadım. Antrenman temposu, yaşam her şey çok farklı. Sakatlıktan sonra mental ve fiziksel daha güçlü döndüm.

Ben Hazırım!

Herkesten uzak yaşıyorsunuz, mental güç olarak beni daha ileriye taşıdı. Avrupa'da olmak gerçekten güzel, inşallah böyle devam ederiz. Çok sıkı çalışıyoruz, kendimi hazır hissediyorum. Forma gelirse elimden gelenin en iyisini yapmak için savaşacağım. Hocanın kararı, biz her zaman hazırız. Turnuvaların havası çok farklı oluyor, mental olarak yüzde yüz hazırız. Sahada gerekenleri yapacağımız anı bekleyeceğiz. Yüreğimizi ortaya koyunca yenemeyeceğimiz takım yok. Hoca bize söylemişti, 'Avusturya'yı bekliyoruz' diye, çünkü onlardan alacağımız bir rövanş var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, Avusturya'yı yenip rövanşı almak istiyoruz." ifadelerini kullandı. Ahmetcan Kaplan, Millî futbolcu Ahmetcan Kaplan, hedeflerinin sorulması üzerine ise, “Avusturya maçını kazanıp, turnuvada ilerleyip, daha büyük olan hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. İnşallah devamı gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU