Kanber “İktidarları boyunca uyguladıkları ekonomik politikalarla halktan aldıklarını, küçük bir azınlığa servet olarak aktardılar. Yine bu süreçte, her üç ayda bir medya karşısına çıkıp övünerek anlattıkları ekonomik büyümenin, aslında ülkedeki işsizliği azaltmadığını, gelir eşitsizliğini derinleştirdiğini ve gerçek anlamda bir kalkınma ortaya çıkarmadığını görmezden geldiler” dedi.

TASARRUFU EMEKÇİDEN YAPMAYIN

Hızlı tüketim ve toplu satış noktalarına inceleme Hızlı tüketim ve toplu satış noktalarına inceleme

Kanber, “Bizler bu ekonomik krizin sebebi değil, mağdurlarıyız. Ekonomik krizin derinleştiği bu süreçte iktidarın kriz varsa fırsat vardır, iş insanlarımız bu krizi fırsata çevireceklerine ve daha büyük karlar elde edeceklerine inanıyorum diyerek, ülkedeki sermaye sahiplerinin bu krizi nasıl değerlendirmeleri gerektiğini beyan etmiştir. Seçim sürecinde krizi görmezden gelen ve kamu kaynaklarını har vurup harman savuran iktidar, 13 Mayıs’ta “kamuda tasarruf ve verimlilik paketi” açıkladı.

Açıklanan sözde tasarruf paketinde, kazanılmış haklarımızı ortadan kaldıran düzenlemelerin yanında, kamuda istihdamı, emekli olanların yerine alınacak personelle sınırlandırarak genç istihdamının önünü kapatmış ve artık bir ağır angarya haline gelen kamudaki iş yoğunluğunu içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Biz bu açıklanan tasarruf paketinin de bizlerin kazanılmış haklarımızın ortadan kaldırılmasının dışında bir amacının olmadığını biliyoruz. Onun için diyoruz ki, eğer gerçekten tasarruf yapılacaksa; Fedakârlığı biz emekçiler değil, lüks ve şatafat içinde yaşamayı itibar sayanlar. Kamu kaynakları üzerinden olağan üstü gelir elde edenler, birden fazla yerden maaş alanlar, huzur hakkı alanlar tasarruf yapılmalıdır” dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU