Son dönemlerde adından sıkça söz ettiren Fırat, kazandığı ödüllerle başarısını perçinliyor. Kitapları Mavi Kuş Medya tarafından hem roman hem de çocuk kitabı kategorilerinde ödüle aday gösterilen Fırat, halkın oylaması ile belirlenen yarışmada okurlarından destek bekliyor. Ödüllü yazar ve şair Betül Fırat, “Ödül almak büyük bir övünç kaynağı ama ödüle layık görülmekten de öte çalışmalarınızın takdir görmesi ayrı bir onur kaynağı. Başarılarınızın bu şekilde takdir edilmesi hem mutluluk veriyor hem de motivasyonu arttırıcı oluyor. Yaptığınız çalışmaların ses getirdiğini ve alandaki başarınızın takdir edilmesi onur verici. Yeni projelerim için çalışmalara başladım. Okurlarımızın olumlu tepkileri ve yeni eser talepleri beni mutlu ediyor. Umarım eserlerimle daha çok okura dokunabilirim,” dedi.

İz Bırakan Eserler:


Betül Fırat, 2020 yılında ilk kitabı "Mavinin Fecri" ile okuyucularla buluştu. Ardından, 2021 yılında yayımlanan “Mihrinin Hicranı” isimli şiir kitabı ile okuyucuların beğenisini kazandı. Edebiyat alanında sürekli çalışan ve kendini geliştiren Fırat, 2022 yılında "Heybemden Dökülen Öyküler" isimli öykü kitabı ve "Siyah Şapkalı Adam" isimli polisiye romanıyla tekrar okuyucularının karşısına çıktı. 2022’nin sonunda “Derin Mevzu, Konuşacaklarımız Var” ve çocuk romanı “Kayıp Lapis Lazuli” yayımlandı.

2023 yılında 7. kitabı "Öykü Muhiti" öykü kitabını çıkaran Fırat, 2024 yılında ise “Ay Işığında Hikâyeler” öykü kitabıyla okurlarının takdirini topladı. Fırat’ın eserleri, ortaokuldan itibaren tüm öğrencilere, gençlere ve kitapseverlere hitap ediyor. "Heybemden Dökülen Öyküler", "Siyah Şapkalı Adam", "Mihrinin Hicranı" ve derlemesinde yer aldığı “Cumhuriyetin 100. Yılında İz Bırakan Kalemler” yoğun ilgi görerek ikinci baskıya geçti.

Kitaplarının gördüğü yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Fırat, “Günümüzde çok güzel bir okur kitlesi bulunmakta. Her okuduğunu ayrı ayrı değerlendirip irdeleyen okurların eserlerime yoğun ilgi göstermeleri ve beğendikleri yönünde geri dönüş sağlamaları paha biçilemez bir duygu. Şu anda üzerinde çalıştığım macera, polisiye ve mistik romanlarımın hazırlıkları sürüyor. Onları da zamanla okurla buluşturmaya çalışıyorum,” şeklinde konuştu.

Betül Fırat, edebiyat dünyasında bıraktığı izlerle ve sürekli artan başarılarıyla ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Okurları, onun yeni projelerini merakla bekliyor ve eserleriyle daha çok kişiye dokunmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK