Dijitalleşme ve İnsan Hakları Tartışıldı

Toplantının ana gündemi olan dijitalleşmenin insan haklarına etkisi hakkında konuşan Malkoç, veri gizliliği, ifade özgürlüğü ve ayrımcılık gibi kritik konuların dijital platformlarda korunması gerektiğine vurgu yaptı. Yapay zekâ ve dijital dönüşümün yeni etik sorunlar ortaya çıkardığını belirten Malkoç, özellikle çocukların kişisel verilerinin korunması için ek önlemler alınması gerektiğini söyledi.
1-199

“Dijitalleşmenin gerisinde kalmamalı, hak ve özgürlükleri korumalıyız. Ombudsmanlar, dijital dönüşümün zorlukları karşısında bireylerin haklarını korumak için önemli bir aracı konumundadır.”

Gazze’deki Soykırıma Sessiz Kalınmasına Tepki
3-130

Konuşmasının önemli bir bölümünü Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine ayıran Malkoç, İsrail’in saldırılarının soykırım boyutuna ulaştığını söyledi. Malkoç, uluslararası toplumun ve özellikle Avrupalı ombudsmanların Gazze’de yaşananlara sessiz kalmasını eleştirdi:

“Gazze’de altyapılar yok ediliyor, hastaneler yıkılıyor, sağlık personeli katlediliyor. 750 sağlık çalışanı öldürüldü, 250 ambulans vuruldu. Dünya hâlâ seyrediyor, bu kabul edilemez.”
G A Z Z E E E E E E E E

Türkiye Ombudsmanlığının Çalışmaları

Türkiye’nin sağlık ve insan hakları konularında yürüttüğü çalışmalara değinen Malkoç, Rusya-Ukrayna savaşında esirlerin hakları konusunda incelemeler yaptıklarını belirtti. Ukrayna’daki Rus esir kamplarını ziyaret ettiklerini ve esir hakları hukuku çerçevesinde bir rapor hazırladıklarını söyledi.

Kadın Sağlığına Akçaabat Belediyesi’nden Büyük Destek! Kadın Sağlığına Akçaabat Belediyesi’nden Büyük Destek!

“Türkiye Ombudsmanlığı olarak Gazze’de yaşananlarla ilgili de kapsamlı bir rapor hazırladık ve ilgili kurumlara ulaştırdık.”
Şeref Malkoç-2

“Barış İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Malkoç, Türkiye Ombudsmanlığı’nın İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Ombudsmanlar Birliği’ne başkanlık ettiğini hatırlatarak, insan hakları ve barış çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Muhabir: DOĞUKAN ÖZKURT