İlçe sakinleri, çamurlu akan suların görüntülerini sosyal medyada paylaşarak Borçka Belediyesi'ne tepkilerini dile getirdiler. Paket arıtma tesisinin devreye girmesiyle su sıkıntılarının azaltılması hedeflenirken, son günlerde yaşanan su kesintileri ve çamurlu su akışı, su sorununu yeniden gündeme taşıdı.

Dağcılardan kış mevsimi öncesi bağışıklık güçlendiren Şifa deposu Likarpa Dağcılardan kış mevsimi öncesi bağışıklık güçlendiren Şifa deposu Likarpa

Geçtiğimiz günlerde Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, İller Bankası tarafından görevlendirilen taşeron firmanın görevlerini tam anlamıyla yerine getirmediğini ve bu sebeple ilçede su kesintilerinin yaşandığını açıklamıştı. Başkan Orhan, yaşanan aksaklıklar nedeniyle eski su alma yapısını kullanmaya devam ettiklerini ve su kesintilerini çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Vatandaşlar, su sorununun bir an önce çözülmesini beklerken, yetkililerden bu konuda daha fazla bilgilendirme ve şeffaflık talep ediyorlar. Borçka halkı, hem su kesintilerinin hem de çamurlu su akışının sona ermesini istiyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA