Trabzon’dayken basın üzerinden birbirlerini çok eleştiren Genç ve Kaya’nın tartışmalarına zaman zaman il başkanları ile ilçe başkanları da müdahil oluyor. Trabzon dışında ise kentin birlikteliğini en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu birliktelik çok özlendi. Trabzon halkı da gereksiz tartışmalardan oldukça üzgün. Birlikteliğin Trabzon’da da devam etmesini istiyorlar.

TAKIM KAPTANI CORA

Söz Sırbistan’dan açılmışken, orada olanlarla devam edelim. Sırbistan’a giden heyet Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy’u makamında ziyaret etti. Ziyarette ilk Ahmet Metin Genç Aksoy ile tokalaştı. Ardından Salih Cora tokalaştı. Cora, kendisinden sonra gelen herkesi Aksoy’a tanıttı. Genç bir ara esprili şekilde söze girerek, “Takımı Salih Cora tanıtıyor” dedi.

MAÇKA’NIN YÜKSEKLERİNDE GÜNDEM YOMRA

Trabzon’un Yomra ilçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon’un önceki dönem milletvekillerinden ve belediye başkanlarından Volkan Canalioğlu’nu Maçka’da ikamet ettiği kırsal mahallede ziyaret etti. ‘Dünden bugüne Yomra’ isimli kitabı Canalioğlu’na hediye eden Bıyık, bir sürede Yomra ile ilgili sohbet etti. Bıyık’ın Canalioğlu’nu ziyareti siyaset mahallesine de bomba gibi düştü.

ÖRNEK KAPTANA PLAKET

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, her ay bir şoförü ayın şoförü seçiyor ve plaketle ödüllendiriyor. Ağustos ayının şoförü Havalimanı Taksi Durağından Osman Özkan oldu. Usta, Özkan’ı tebrik ederek plaketini takdim etti.

MÜSİAD’DAN ÜYE ZİYARETİ

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, şube üyesi Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara’yı iş yerinde ziyaret etti. Altın toptancısı Kara ile sektörü değerlendirdi. İskenderoğlu, “Cevat Bey Trabzon hasırını dünyaya tanıtıyor. Trabzon’un istihdamına katkı sağladığı gibi bir çok ülkeye de Trabzon hasırını ihraç ederek kentin tanıtımına katkıda bulunuyor” dedi.

100. Yıl Coşkusu 100. Yıl Coşkusu

BÜYÜKŞEHİR’DEN İKİ BEKLENTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi önemli sosyal hizmetler yapıyor. Trabzon’un bazı parklarında çay fiyatları 3 TL’ye kadar düşürüldü. Ancak  EYOF parkında oturan vatandaşlar aradılar, ‘Bir nefes alalım diye arkadaşlarla EYOF parkına gittik ve çay içtik. Bir çay için adison fişine 12 TL para yazıldı. Bu nasıl olabilir’ dediler. Sosyal işler Başkanı Ali Şahin bu işi çözer.  Trabzon Çarşı mahallesinde de esnaflar  çevirdi, ‘Emekliler otobüse bedava biniyor suyu indirimli kullanıyor. Peki diğer Trabzonluların suçu ne? Su konusunda geneli kapsayan bir indirim bekliyoruz. Sayın Başkan Ahmet Metin Genç bunu yapacaktır’ diye konuştular.

ALİYAZICIOĞLU ANILDI
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Trabzon Şubesi 05.09.2008 yılında Şırnak’ta şehadete eren Şehit Mustafa Aliyazıcıoğlu’nu şehadet yıl dönümünde kabri başında anma programı düzenledi. Şehidimizin anma programına Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Yomra Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Şehit Aileleri ve Gazilerin katılımı İle şehidimiz anıldı.

KARACA AĞIRLADI

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırlarında yer alan Karaca Mağarası, 5 aylık dönemde 100 bin 250 kişiyi ağırladı. Mağara içerisinde sıcaklık 12 ile 17 derece arasında değişirken, bu serin ortam ziyaretçilere sıcak yaz günlerinde ferahlık sağlıyor. Her yıl kasım ayında bakım çalışmaları için kapatılan ve nisan ayında yeniden açılan mağara, bu yıl 21 bin 351 yabancı turist dahil olmak üzere toplamda 100 bin 250 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

HAYVANLARDAN NE İSTEDİN?

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bir hayvansever tarafından koyulan mama ve su kapları başka bir şahıs tarafından döküldü. Şahıs, hayvanlar için koyulan mama istasyonunu ve su kaplarını yere döktü. Olay hayvansever tarafından görüntülenirken video kısa süre içerisinde sosyal medyada yayıldı. Kısa süre içerisinde gündem oluşurken sokak hayvanlarının mama ve su kaplarına saldıran şahıs tepki topladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ