Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), il olma potansiyeline sahip 24 ilçeyi açıkladı. Bu ilçeler, belirlenen şartları taşımaları halinde gelecekte il statüsüne kavuşabilirler. Bu durum, bu ilçelerde yaşayan vatandaşlar arasında büyük bir heyecan ve merak uyandırdı.

İl Olmanın Temel Koşulları

TÜİK'in belirlediği kriterlere göre bir ilçenin il olabilmesi için, en az 100 bin nüfusa sahip olması ve il merkezine 30 kilometreden daha uzak bir konumda bulunması gerekiyor. Bu koşullar, ilçelerin hem nüfus hem de coğrafi olarak belirli bir olgunluğa erişmiş olması gerektiğini vurguluyor.

Ekonomik Veriler de Değerlendirildi

İl olma sürecinde sadece nüfus ve mesafe kriterleri değil, aynı zamanda ekonomik göstergeler de detaylı olarak incelendi. TÜİK'in listesinde yer alan 24 ilçe, ekonomik açıdan da bu potansiyele sahip oldukları tespit edildi. Balıkesir ve Antalya'dan ikişer ilçenin listede yer alması dikkat çekiyor.

Geleceğin İlleri Olarak Değerlendirilen İlçeler

Nüfus yoğunluğu, coğrafi konum ve ekonomik gelişmişlik gibi faktörler, bu 24 ilçenin il olma ihtimalini kuvvetlendiren önemli unsurlar olarak değerlendiriliyor. İl olma beklentisi olan bu ilçeler, bu süreçte daha da dikkat çekici hale geliyor.

Ev Alırken Mutlaka Bakmanız Gereken 3 Şey Nedir? Ev Alırken Mutlaka Bakmanız Gereken 3 Şey Nedir?

İşte O 24 İlçe

İl olma potansiyeline sahip 24 ilçe şu şekilde sıralanıyor: Yüksekova (Hakkari), Elbistan (Maraş), Midyat (Mardin), Kahta (Adıyaman), Polatlı (Ankara), Kozan (Adana), Ünye (Ordu), Ergani (Diyarbakır), Ereğli (Konya), Lüleburgaz (Kırklareli), Cizre (Şırnak), Nazilli (Aydın), Bandırma (Balıkesir), Erciş (Van), Edremit (Balıkesir), Ereğli (Zonguldak), Fethiye (Muğla), İskenderun (Hatay), Manavgat (Antalya), Siverek (Urfa), Çorlu (Tekirdağ), İnegöl (Bursa), Tarsus (Mersin), Alanya (Antalya).

Kaynak: HABER MERKEZİ