Dr. Dursun Ünal, Nilüfer ilçesindeki tıbbi aromatik bitki bahçesinde uygulanan arı yatağı terapisi hakkında bilgi verdi. Kabin içerisine kurulan kovan sayesinde arıların çıkardığı sesler ve uçucu gazlar, üzerinde yatan kişilere enerji veriyor. Arılar ve kabinde yatan kişiler arasında doğrudan temas olmasa da, kabine girenler rahatladıklarını ve daha dinç hissettiklerini belirtiyor.

Trabzon’da Ayın Şoförü: Birol Dil Trabzon’da Ayın Şoförü: Birol Dil

Arı Yatağı Terapisinin Faydaları Dr. Ünal, "Bu bahçeyi 9 yıl önce tıbbi aromatik bahçe olarak kurduk. Aynı zamanda bal arılarını da buraya ekleyerek apiturizm ile birleştirdik. Bal arıları, çiçeklerin en yoğun açtığı dönemde bir kovanda ortalama 60-70 bin sayıyı bulabiliyor. Bu dönemlerde de arı yatağı uygulaması yapabiliyoruz. Sayıları ne kadar çoksa, üzerinde yatan insana enerji veriyor. Kovana getirdikleri uçucu yağ asitlerinin kokusu kabine yayılıyor. Kanatlarından verdikleri sesin frekansı insan vücuduna etki etmektedir. Bu mekanizmayla üzerinde yatan insana büyük bir dinçlik uyandırmaktadır," dedi. Özellikle Rusya ve Avrupa'da yaygın olan bu terapi, Türkiye'de de turistlerin ilgisini çekiyor.

Yabancı Turistlerin Yoğun İlgisi Rusya ve bazı Avrupa ülkelerinde yıllardır uygulanan bu terapi yönteminin Türkiye'de de olduğunu öğrenen turistler, Nilüfer ilçesindeki bahçeye büyük ilgi gösteriyor. Dr. Ünal, "Burası Nilüfer ilçesine bağlı Dağyenice Mahallesi’nde yer alıyor. Organik tarım yapılan bir alan ve çevremizde ses kirliliği yok. Biz burayı ilk başta hobi amaçlı kurmuştuk. Zaman içerisinde özellikle Arap turistler bahçemize ilgi göstermeye başladı. Bahçemizde yetişen tıbbi aromatik bitkiler ve arılara rağbet gösterildi," dedi.

Arı yatağı terapisi, sessiz ve doğal bir ortamda arıların çıkardığı sesler ve yaydıkları kokular sayesinde dinçlik ve rahatlama sağlıyor. Bu terapi yöntemi, Türkiye'de apiturizm alanında yeni bir trend olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA