Yapılan çalışmalar sonucunda, 1 Ocak 2024 tarihinden bu yana 407 dilenciye müdahale edilirken, 6 dilenciye idari yaptırım uygulandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışmalarla Trabzon’u ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere daha rahat ve güvenli bir ortam sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.


Açıklamada, 2023 yılında Ortahisar bölgesinde tespit edilen 1900 dilenciye karşı gerekli önlemlerin alındığı ve 24'üne idari işlem uygulandığı ifade edildi. 2024 yılı itibarıyla bu çalışmaların aralıksız devam ettiği, Ortahisar'da 407 dilenciye müdahale edildiği ve bunlardan 6'sına idari yaptırım uygulandığı belirtildi.


2024 yılı Haziran ayı itibariyle Uzungöl bölgesinde 25 yerli ve yabancı dilenciye müdahale edildiği ve mevzuat kapsamında gerekli işlemlerin yapıldığı kaydedildi. Alınan dilencilerin belli bir saate kadar Zabıta Karakolu’nda tutulduktan sonra ikametgahlarına gönderildiği ve belediye ekiplerinin bu faaliyetlere yönelik çalışmalarının aralıksız devam edeceği vurgulandı.

UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı UND Trabzon Bölge Çalışma Grubu Toplandı: Sınır Kapıları ve Lojistik Sorunları Masaya Yatırıldı

Muhabir: AYTEKİN AKAY