Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen desteği sağlayamaması nedeniyle iptali gündeme gelen üniversite hazırlık kursu hizmetini kendi imkanlarıyla sürdürecek. 8 Ekim Salı günü başlayacak olan kurslar, öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık sürecinde önemli bir destek sunacak. Şu ana kadar kayıt yaptıran 300 öğrenciye, alanlarında uzman 18 öğretmen eğitim verecek.

ZORLUOĞLU’NDAN SÜRPRİZ

Konum Gülbahaharhatun Konum Gülbahaharhatun

Diyarbakır Valisi ve Trabzon Büyükşehir eski Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün ailesiyle birlikte memleketi Trabzon’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Havalimanında sevenleri tarafından coşkuyla karşılanan Zorluoğlu’nun, şehirde bir süre kalacağı ve dostlarıyla hasret gidereceği öğrenildi. Başarılı projeleriyle Trabzon’da iz bırakan Zorluoğlu'nun, hafta sonu eski Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nun kızının düğününe katılacak.

ORTA DOĞUDA SAVAŞ ÇANLARI ÇALIYOR

 İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı başlattığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, “kısa süre önce” İran’dan İsrail’e füzeler atıldığı belirtildi. Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı. İsraillilere “uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları” çağrısı yapıldı. Bu açıklamanın ardından ülkenin birçok bölgesinde de siren sesleri duyuldu. Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi. İsrail’in bu saldırıya askeri yanıt vermesi halinde “yıkıcı karşılık” göreceği uyarısında bulunuldu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “İran acemice bir hata yaptı. Bedelini çok ağır ödeyecek” dedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise, “İsrail’in, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği ülke Türkiye olacaktır” diye konuştu. Dünya gündemine oturan olaylar sonrasında bakalım Türkiye’yi nasıl bir gelecek bekliyor. Bu savaştan bütün dünya ülkelerinin etkileneceği şüphesiz iken daha ilk dakikalarda piyasada fiyatlar tırmanışa geçti.

GENÇ, SEFERBER OLMUŞ DURUMDA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Ankara’da olduğu duyumunu aldık. Başkan Genç, projeler için hem Ankara’da hem de Trabzon’da çalışmalarını sürdürüyor. Ankara ile bağları çok sıkı tutuyor. Genç’in en büyük avantajlarından biri de şampiyon belediye başkanı olması. Genç, şu ana dek birçok çalışmayı hayata geçirdi. Vatandaşların gözü Trabzon’un vizyon projelerinde. Başkan genç, projelerin startını vermek için adeta seferber olmuş durumda. Özellikle Hafif Raylı Sistem için vatandaşın baskısı söz konusu. Başkan Genç, bu projenin üzerine çok yoğunlaşmış durumda. Ayrıca bizim bölge için çok önemli gördüklerimizden bir tanesi de Çakırgöl Kış Turizmi Merkezi. Proje hem Trabzon’un hem de Gümüşhane’nin yararına olacak. Turizmde alternatiflerin oluşturulması çok önemli. Şehrimizin turizm potansiyelini daha ileriye taşıyacak bu tür projeler, kesinlikle hayata geçmeli.

SİVRİKAYA GENEL MERKEZDE

Trabzon Ülkü Ocakları önceki dönem başkanlarından Tolgay Sivrikaya, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezini ziyaret etti. Başkent Ankara’da bir dizi görüşmeler yapan Sivrikaya’nın ziyareti kulislere de bomba gibi düştü. Sivrikaya’nın yeniden siyasete dönerek, aktif siyasetin içinde olacağı gelen bilgiler arasında.

ANTALYA'NIN TRABZONLU MÜDÜRÜ

Antalya'da bir çok önemli mevkilerinde Trabzonlu bürokratlar görev yapmaktadırlar. İl  Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, ilçe  kaymakamları, Gençlik Spor İl müdürü, Vakıflar Bölge müdürü ve yeni  olarak İl sağlık müdürü atandı. Antalya’nın yeni İl sağlık Müdürü olarak göreve başlayan Trabzon  Sürmene 1964 doğumlu Prof. Dr. Behzat Özkan İzmir Çocuk hastanesi Başhekimi olarak görev yapmakta idi. Sağlık yönetimi ve Eğitimi derneği tarafından Türkiye'de yılın Başhekimi seçilmiş olup çeşitli dallarda başarılı görevlerde bulunmuştur. Özkan’a görevinde başarılar diliyoruz.

MAÇKA KONAK’A EMANET

Maçkalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği kongreye gitti. Kongrede Soner Konak başkan seçilirken, yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu: Ali Yazıcı, Hasan Basri Bal, Saim Eyüboğlu, Hacı İbrahim Sümer, Cem Eyüboğlu, Barış Gazioğlu, Ceyhan Özten, Zafer Özdemir, İsmeet Bulut ve Mehmet Metin Genç. Denetleme kurulunda ise İlhami Algan, Nihat Adıgüzel ve Mehmet Akkaya yer aldı.

PLATFORM 26 EKİM’DE BULUŞACAK

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, Derelerin Kardeşliği Platformu yoksulluğa karşı eylem yapacak. Her iki platform adına basın metnini okuyan Gönül Çağdaş, “Bu yoksulluk ve sömürü düzenine dur demek için, Emperyalist şirketlere ve yerli işbirliklerine karşı  26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 12.00 da Cumhuriyet Caddesi, Eski TEDAŞ önünde buluşmaya davet ediyoruz” dedi.

TEKNOFEST’TE BİR TRABZONLU

TEKNOFEST Adana’da başladı. Adana’daki TEKNOFEST’te Trabzon’un yakından tanıdığı isim Bülent Uzunoğlu’da yer aldı. Muhteşem sunumu ile Adana’yı coşturan Uzunoğlu, “Güçlü Türkiye’nin,Tam Bağımsız Türkiye’nin ayak sesleri” dedi.

KALKIŞIM’DAN TARAFTARA ÇAĞRI

Akçaabat Sebat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cemil Kalkışım, taraftara destek çağrısında bulunarak, “Şampiyonluk hedefi ile yola çıktığımız bu sezonda ilk dört hafta itibariyle üç galibiyet ve bir beraberlikle 10 puan toplayarak çok güzel bir ivme yakaladık. Yakaladığımız bu ivmeyi önümüzdeki haftalarda da aynı şekilde sürdürmek istiyoruz.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ