Yüksek Verim ve Büyük Talep

Evinin 6 dönümlük bahçesinin 4 dönümüne böğürtlen fidesi diken Açıkgöz, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle bu yıl hasada 20 gün erken başladı. Böğürtlenin kilogram fiyatı 150 TL olarak belirlenmiş durumda ve ürünler pazara inmeden bahçede tükeniyor.

Böğürtlenin Sağlık Faydaları

Akaryakıt Fiyatlarına ÖTV Zammı Geliyor! Tabelalar Değişecek Akaryakıt Fiyatlarına ÖTV Zammı Geliyor! Tabelalar Değişecek

Böğürtlen, kanser başta olmak üzere bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kalp sağlığını koruyor, yüksek tansiyon ve şeker hastalığına iyi geliyor. Vatandaşlar böğürtleni meyve olarak tüketebildiği gibi reçel ve marmelat olarak da tüketiyorlar.

Hobi Olarak Başladı, Talep Patladı

Atilla Açıkgöz, böğürtlen yetiştiriciliğine hobi olarak başladığını ve zamanla talebin arttığını belirtiyor. “Böğürtlene taleplerin artması üzerine kök sayımızı artırdık. Havaların sıcak gitmesi dolayısıyla da hasada 15 gün erken başladık ve verim bu yıl daha da güzel. Böğürtlenin kilogramını 150 liradan satıyoruz. Talep çok iyi, normalde 250 lira olması gereken böğürtleni biz 150 liraya satıyoruz,” dedi.

Alternatif Tarım Ürünü

Açıkgöz, böğürtleni alternatif bir tarım ürünü olarak seçtiklerini ve bu ürüne talebin yüksek olduğunu vurguluyor. Müşterilerin böğürtleni kendi bahçelerinden topladığını ve bu sayede ürünlerin genelde bahçede bittiğini belirtiyor.

Müşterilerin Memnuniyeti

Her yıl bahçeye gelerek böğürtlen toplayan müşterilerden Murat Kılıçarslan, “Arkadaşımız burayı hobi bahçesi olarak kurmuştu, çilek, domates, biber patlıcan üretiyordu. Daha sonra böğürtlen dikti, alanını da genişletti ve büyük bir talep oluştu. Biz de ara ara geliyoruz böğürtlen toplamaya, şifalı bir bitki ve çok faydası var,” şeklinde konuştu.

Aile Ortamı ve Doğal Ürünler

Mustafa İşlioğlu ise, “Buraya hafta sonu çocuklarımız ve ailemizle geliyoruz. Buranın bir aile ortamı sunması ve özellikle kendimizin topluyor olması çok güzel, çünkü dışarıda manavda, pazarda aldığımız ürünler gibi olmuyor,” dedi. İşlioğlu, böğürtleni yıl boyunca gönül rahatlığı ile tükettiklerini ve fiyatının da uygun olduğunu belirtti.

Atilla Açıkgöz'ün böğürtlen yetiştiriciliği hikayesi, hobi olarak başlayan bir uğraşın nasıl büyük bir başarıya dönüşebileceğinin güzel bir örneği olarak dikkat çekiyor.

Editör: Birol Sancak