YENİ ZAMLI FİYAT LİSTESİ BELLİ OLDU

Çaykur'un yeni zamlı fiyat listesi belli oldu. 1 kilogramlık tiryaki çayının yeni satış fiyatı 262 TL olarak belirlenirken, turist çayının kilogramlık paketi 268 TL'ye, filiz çayın kilogramlık paketi ise 282 TL'ye yükseldi. Çaykur, Mayıs ve Temmuz aylarında da sırasıyla yüzde 68 ve yüzde 24 oranlarında zam yapmıştı.

ÇAYKUR’DAN YENİ ZAM HABERİ

Zam haberini Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar duyurdu. Dündar, çayın Türkiye'deki vazgeçilmez önemine rağmen, artan maliyetler nedeniyle fiyatlarda yeniden bir düzenlemeye gidildiğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN VAZGEÇİLMEZİ ARTIK DAHA PAHALI

Çay, Türkiye’de her anın vazgeçilmezi olarak bilinir; dostlukta, hüzünde, sabahlarda ya da derin sohbetlerde her zaman çayın yeri ayrıdır. Ancak bu zam ile birlikte, çayın fiyatı önemli ölçüde artacak ve tiryakiler bu durumu bütçelerinde daha fazla hissedecek.

Ata Topraklarına Dönüş: Kandıra'dan Şalpazarı'na Göç Eden Muhtarlar Ziyaret Edildi Ata Topraklarına Dönüş: Kandıra'dan Şalpazarı'na Göç Eden Muhtarlar Ziyaret Edildi

YENİ FİYATLAR NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak bu yeni zamlı fiyatlar, perakende ürün gruplarında yer alacak. Çay tiryakileri, bu tarihten itibaren çayı zamlı yeni fiyatlarıyla almak durumunda kalacaklar.

Kaynak: HABER MERKEZİ