Temizlik Araçlarının Kadın Şoförü

Ortaca Belediyesi, Şehit Eren Bülbül Parkı’nın Açılışını Yapıyor Ortaca Belediyesi, Şehit Eren Bülbül Parkı’nın Açılışını Yapıyor

Ayşegül Çolakoğlu, araba kullanma tutkusunu işine de yansıtarak yaklaşık 3 yıl önce belediye bünyesinde temizlik araçlarını kullanmak için başvuruda bulundu. Talebi kabul edilen Çolakoğlu, yol süpürme araçları ve çöp kamyonlarını kullanmaya başladı. Çayeli halkı, onu direksiyon başında görünce şaşkınlıkla karşılasa da zamanla alıştı ve takdir etmeye başladı.

Çayeliler Duruma Alıştı

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “Ayşegül Hanım, ilk başlarda farklı bir pozisyonda çalışıyordu. Şoförlüğe ilgisini görünce ona temizlik araçlarını emanet ettik. Yaklaşık 3 yıldır bu görevi en iyi şekilde yapıyor. Kadın eli şehre değer katıyor” dedi.

Kadın Eli Her Yere Değmeli

Çolakoğlu, "Kadınların hayatta her noktaya el atması gerekiyor. Süpürme aracı ve çöp kamyonunu kullanıyorum. Zorlukları var ama bu beni motive ediyor. Çocuklarım sayesinde işime daha da sıkı sarılıyorum. Bir kadın isterse her şeyi başarabilir" diye konuştu.

Kaynak: İHA