Kötü gidişata bir türlü engel olamayan ve son 4 maçta kalesinde 12 gol görerek oldukça kötü bir grafik çizen Yeşil-Mavililer, 4 maçtır da rakip fileleri havalandıramıyor. Atmaca, Alanyaspor deplasmanından galibiyetle dönerek kötü gidişatına son vermek istiyor. 

Şenol Güneş, Konyaspor Maçı İçin Kadrosunu Şekillendiriyor Şenol Güneş, Konyaspor Maçı İçin Kadrosunu Şekillendiriyor

GEÇMİŞİ UNUTUN

Teknik direktör İlhan Palut, hafta içi oyuncularının moral motivasyonunu yukarı çekme adına özel toplantılar yaptı. Görev vereceği oyuncularında sahada daha agresif olmalarını isteyen Palut, “Geçmişi unutun, sizler çok iyi futbolcusunuz. Şimdi kafanızı kaldırın ve Alanyaspor maçına odaklanın. Benim sizin kalitenizden en ufak kuşkum yok, sadece sizden sahada daha tempolu ve agresif olmanızı bekliyorum. Camiayı son haftalarda oldukça üzdük, bu işi düzeltecek olan kişilerde bizleriz” dedi. 

GEÇEN SEZONUN ÇOK GERİSİNDELER

Geride kalan sezonun ilk 6 haftasında 11 puan toplayan İlhan Palut ve öğrencileri, ligde 4’üncü sırada yer almıştı. Palutlu Rizespor, bu sezon aynı periyodda sadece 4 puan toplayarak küme düşme potasının üzerinde yer aldı. Yeşil-Mavili takımda bu sezon takım içinde mücadele gücü düşük oyuncular alınan başarısız sonuçlarda büyük etki yaptığı gözlendi. Formanın ağırlığını hissetmeyen bazı oyunculara sürekli forma şansı veren teknik direktör İlhan Palut, Samsunspor maçı sonrası kendisine yöneltilen Akintola ve Ghezzal sorusuna şu cevabı verdi: “Bazı oyuncular iyi oynamayabilir. Hiç bir oyuncunun kredisi elbette yok, bazı değişiklikler olabilir. Maç öncesi Ghezzal için maksimum 20 dakikalık bir plan yaptık ondan sonra her dakika onun için risk olurdu. 10 dakika fazla oynatırsak belki bir ay aramızda olmazdı. Kendisi ile de konuştuk ve 20 dakikalık maksimum bir süreyi on gördük.”

Muhabir: TUNCAY UÇKUN