Transferde nokta atışı yapmayı hedefleyen Rizespor, 30 yaş üstü yabancı oyuncu transferine sıcak bakmıyor, ancak Jonjo Shelvey gibi önemli isimler için esneklik payı bırakıyor.

Kaleci transferi konusunda Gökhan Akkan ile son bir görüşme yapacak olan Rizespor, bu bölge için birçok alternatifi değerlendiriyor. Teknik direktör İlhan Palut’un raporu doğrultusunda kaleci transferine karar verilecek.

Şenol Güneş’ten Dikkat Çeken Şamil Ekinci Sözleri Şenol Güneş’ten Dikkat Çeken Şamil Ekinci Sözleri

Mujakić Listeye Girdi

Sağ bek ve sol bek transferi düşünmeyen yönetim, özellikle sol bekte başarılı performans sergileyen Hüseyincan Kırıkçı’ya güveniyor. Stoper bölgesinde Emirhan için İspanyol Las Palmas takımının düşük bulunan 1 milyon 500 bin Euro’luk teklifi kabul edilmemişti. Yönetim, bu oyuncu için gelecek diğer teklifleri değerlendirecek. Sol stoper alternatifi olarak Ankaragücü'nden Bosnalı Mujakić de listede yer alıyor.

Gaich’e Gel Çağrısı

Pendiksporlu Mame Thiam haberlerinin asılsız olduğu bilinirken, Ankaragücü forveti Ali Sowe, Rize’yi beğenmediği ve daha yüksek ücret talep ettiği için transferde zorluk çıkarıyor. İlhan Palut’un diğer gözdesi Emre Akbaba ise yurt dışı teklifi bekliyor, ancak buradan teklif alamazsa Rizespor’a sıcak bakıyor.

Rizespor’un bir diğer hedefi ise Arjantinli santrafor Adolfo Gaich. Teknik direktör İlhan Palut, Gaich’e, “İlk kamp olan Rize kampında yer alacaksan gel” şartını sundu.

Yeşil-Mavili takım, önümüzdeki hafta yeni sezon için Rize'de top başı yapacak. Dış transferde önümüzdeki hafta daha hareketli geçmesi bekleniyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN