Halil İbrahim Pehlivan: "Ana Hedefimiz Avrupa Kupalarına Katılmak!"

Halil İbrahim, geçen sezon Avrupa kupalarına çok yaklaşmış olmalarına rağmen kıl payı kaçırdıklarını ifade etti. "Geçen sene çok iyi başladık ancak bazı dönemlerde performans düşüşleri yaşadık. Avrupa kupalarına katılmayı çok istedik ama son haftalarda yeterince başarılı olamadık. Bu yıl kesinlikle Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyoruz" dedi.

Hakem Sorunları ve Yabancı Sınırı

Tecrübeli oyuncu, geride kalan sezonda hakem hatalarından kaynaklanan mağduriyetlerini de dile getirdi: "Pendikspor maçında çok kötü hakem yönetimiyle karşılaştık. Büyük takımlar ile deplasmanda oynadığımızda hakemlerin tavrı olumsuz oluyor. Anadolu deplasmanlarında da hakemler aleyhimize kararlar veriyor."

Pehlivan ayrıca, yabancı hakemler ve yabancı oyuncu kuralı hakkında da düşüncelerini paylaştı: "Yabancı hakemlere karşıyım. Türk hakemler varken, yabancıların hakemlik yapmasını istemiyorum. Yabancı sınırının kalkmasını istiyorum, serbest olmalı. Yabancı kuralı bizi hem sınırlıyor hem de olumsuz etkiliyor."

Trabzonspor, Efsane Başkan Şamil Ekinci’yi Kayserispor Maçında Andı Trabzonspor, Efsane Başkan Şamil Ekinci’yi Kayserispor Maçında Andı

Gelecek Hedefleri ve İlhan Palut

Halil İbrahim Pehlivan, Çaykur Rizespor'la Avrupa kupalarında mücadele etmek istediğini belirterek, "Rizespor'la geçen sene Avrupa kupasına çok yaklaşmıştık. Şehrin de bu hedefi çok istediğini gördüm. Hayalim, Avrupa kupalarında mücadele etmek ve Milli takımda yer almak" dedi.

Son olarak, İlhan Palut'un teknik direktörlüğü hakkında da övgülerde bulunan Pehlivan, "İlhan hoca olağanüstü bir teknik direktör. Çalışmayı çok seviyor ve kendinizi geliştirebileceğiniz bir hoca. Tüm futbolculara İlhan Palut ile çalışmayı öneriyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: AYŞE SANCAK