Artvin'in Ardanuç ilçesinde bulunan ve dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen Cehennem Deresi Kanyonu'nun girişine konulan turnike, ziyaretçilerin tepkisini çekti. Doğal güzelliğiyle hayranlık uyandıran ve turizme kazandırılmak istenen bu alana yapılan müdahale, özellikle turnike uygulamasıyla tartışmalara yol açtı.

Kanyonun alt bölümünde, yol kenarında kolay ulaşılabilir bir noktada yer alan bu turnike, ziyaretçilerin güvenliği için gece kapatılıp gündüz yeniden açılıyor. Ancak, doğal Sit alanı olan ve tarihi dokusuyla dikkat çeken kanyona konulan turnike, bazı vatandaşlar tarafından doğal yapıya uygun bulunmadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

Turizmciler Son Yılların En Düşük Eylül Ayını Yaşıyor Turizmciler Son Yılların En Düşük Eylül Ayını Yaşıyor

İstanbul'dan ailesiyle birlikte Karadeniz turuna çıkan Ömer Göktemir, kanyonun turnike ile giriş yapılmasını doğru bulmadığını belirterek, “Turnike yapılacaksa, birinin orada durması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca bu eserin varlığı kanyonun doğal güzelliğine pek yakışmamış,” dedi.

Cehennem Deresi Kanyonu'nu turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan bu düzenleme, bazı vatandaşlardan olumlu tepkiler alırken, doğal yapının korunması gerektiği yönünde eleştiriler de alıyor. Kanyonun bu uygulamalarla nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.

Kaynak: İHA