Süleyman Soylu'dan Sert Çıkış: "Piyasalarda Terör Havası Estiriyorlar!" Süleyman Soylu'dan Sert Çıkış: "Piyasalarda Terör Havası Estiriyorlar!"

MERVE KIR KİMDİR?

Merve Kır, 1987 yılında Trabzon’da doğdu. Ortaokul ve Lise eğitimini Zonguldak TED Koleji’nde, Yükseköğrenimini Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünde tamamladı. İyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca bilmektedir.

İŞ HAYATI

Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat İhracat Birliği’nde çalışmaya başladı. Daha sonra okumak için gittiği İstanbul’dan Zonguldak’a dönen Kır, 2010 yılında Kır Hukuk Bürosu’nu kurdu ve çalışma hayatına devam ediyor.

Whatsapp Image 2024 07 31 At 19.08.50

SİYASET

Tüm yaşamı boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisini takip eden, akıl ve bilimin ışığında, Türk milletini “muasır medeniyetlerin ötesine taşıma” mücadelesi veren Merve Kır, 2016- 2024 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttü. 27. Ve 28. Dönem Zonguldak 4.sıra Milletvekili Adayı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi 14. Olağan Kadın Kolları Kurultay’ında Kadın Kolları MYK üyesi olarak seçildi. Kadın Kolları Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da Cumhuriyet Halk Partisi İl/İlçe Örgütleriyle birlikte aralıksız olarak siyasi çalışmalarını yürüttü. Kır, şimdi ise Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan adayı oldu.

Muhabir: BİROL SANCAK