ÇAYKUR'un yeni bir şirketleşme modeliyle, yani Türk Hava Yolları modeli tarzında bir kapsama getirerek özelleştirme çalışmaları yapılacağı duyumlarını alıyoruz. Buradan da bir kez daha söylüyoruz, hiç kimse ÇAYKUR'un özelleştirilmesine neden olacak bir çalışmaya giremez. Biz ÇAYKUR’u kimseye yedirtmeyiz" dedi.

Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz

Deniz, ÇAYKUR'un özelleştirilmesine yönelik herhangi bir çalışmaya karşı direneceklerini belirterek daha önce de bu konuda mücadele verdiklerini hatırlattı. Deniz, "Bundan sonra yapacağımız mücadelede aynı sertlikte ve aynı kararlılıkta olacaktır. Böyle bir çalışmaya girmek isteyenleri buradan uyarıyoruz" dedi.

Yaş Çaya Zam Yapılsın

Toplantıda çay fiyatlarına da değinen Deniz, kuru çaya yapılan zammı eleştirerek, yaş çay alım fiyatlarının da aynı oranda artırılması gerektiğini vurguladı. "Bu son iki yıldan beri yaş çaya yapılan zam oranı, kuru çaya yapılan zam oranıyla karşılaştırıldığında yetersiz kalmaktadır. Kuru çaya yüzde 133 zam yapılırken, yaş çay üreticisine yüzde 54,5 zam yapılması kabul edilemez. Eğer kuru çaya bu kadar zam yapıldıysa, yaş çaya da aynı şekilde zam yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Büyükşehir’den Çal Mağarası'na Anında Müdahale Büyükşehir’den Çal Mağarası'na Anında Müdahale

Destekleme Ödensin

Çay üreticisinin geçimini sağlayabilmesi için destekleme bedellerinin hızla ödenmesi gerektiğini belirten Deniz, yaş çay alım fiyatının en az 25 liraya yükseltilmesi gerektiğini savundu. Deniz, "Destekleme bedellerinin dönem sonlarında hızlı bir şekilde ödenmesi gerekiyor ki çay üreticisi ancak kendi geçimini sağlayabilsin. Eğer siz çay üreticinin geçimini sağlıyorsanız, biz vatandaşlarımıza geleceğe güvenle bakacağımız, huzur dolu bir Türkiye, güven dolu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz diyoruz; insanların da gelirlerini artıracaksınız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: HABER MERKEZİ