AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, IPU Genel Kurulu'nda Konuştu: “Bilim ve Teknoloji ile Daha Barışçıl Bir AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, IPU Genel Kurulu'nda Konuştu: “Bilim ve Teknoloji ile Daha Barışçıl Bir

Erol Pekşen'in açıklamaları:

·         Sorumluluk ve Görev Bilinci Eksikliği: Pekşen, "İlçemizde siyasi iktidar ve bürokrasi görev ve sorumluluklarının bilincinde hiç olmadılar. Bir yerlere şirin görünmek için sorunları hep halının altına süpürdüler. Sonunda çözümsüzlük içinde çabalıyorlar," dedi.

·         Yetersiz Eğitim Yatırımları: 13 Temmuz 2020'de Yomra'nın eğitim sorunlarına dikkat çektiklerini hatırlatan Pekşen, "Bu açıklamamızdan bugüne kadar bırakın yeni bir okulu, bir derslik dahi yaptıramadık. Ancak ilçemizde üç okul eğitime kapatıldı: Maden Ortaokulu, Kaşüstü İlkokulu, Yomra Anadolu Lisesi," ifadelerini kullandı.

·         İkili Eğitim ve Öğrenci Yoğunluğu: Pekşen, Kaşüstü İlkokulu'nda 2022-2023 eğitim döneminden itibaren ikili eğitime geçildiğini ve sınıf mevcutlarının 35-40 sınırında olduğunu belirtti. Ayrıca, Yomra Anadolu Lisesi'nin kapatılmasının doğru bir karar olduğunu, çünkü binanın temellerinin erozyona maruz kaldığını ifade etti.

·         Velilerin Tepkisi: Fen Lisesi ek binasında Kaşüstü Cumhuriyet Ortaokulu ile Yomra Anadolu Lisesi'nin ikili eğitim göreceğini belirten Pekşen, "Veliler alınan bu karara doğal olarak çok tepkili. 12. sınıf öğrencileri ÖYS sınavına hazırlanacak. Takviye eğitim alma imkanlarının ellerinden alınmasına tepkililer. Alınacak eğitimin kalitesinin düşeceğinden korkuyorlar," dedi.

·         Çözüm Önerileri ve Çağrı: Özellikle Kaşüstü ve Sancak Mahallesi'nde derslik ve okul sorununun yönetilemez hale geldiğini belirten Pekşen, "Yirmi altı bin nüfusa sahip iki mahallede sorunun çözümü için herkesi seferberliğe davet ediyorum. 2017 yılından beri yapılamayan Kaşüstü Cumhuriyet Ortaokulu binasının ivedilikle yapılması gerekiyor. Veliler de servis parası ödemekten kurtulsun," çağrısında bulundu.

·         Yomra'nın Sahipsizliği: Kaşüstü'ndeki okulla birlikte ihale edilen Akçaabat Merkez İlkokulu'nun önümüzdeki eğitim dönemine hazır hale getirildiğini belirten Pekşen, "Yomra'nın ne kadar sahipsiz olduğunun örneği olsa gerek," dedi.

Son olarak, Pekşen, "Öğrencilerimiz ve ailelerinin de memnun olacağı bir çözüm için tüm yetkilileri göreve davet ediyorum," diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN