Haluk Batmaz, Ortahisar Belediyesi’nin finansal durumunun şeffaf olmadığını ve halkın parasının nereye harcandığının belirsiz olduğunu belirtti. Batmaz, “Ortahisar Belediyesi öyle bir yönetilmiş ki ne borcu belli ne alacağı. Bağımsız denetim sonrası tüm borçlar şeffaf bir şekilde halkımızla paylaşılacak. O zaman bu yanlış yönetimin belediyeyi nasıl bir borç batağına sürüklediği ve halkın parasının nerelere harcandığı net bir şekilde ortaya çıkacak. Korkuları da tam olarak bundan” ifadelerini kullandı.

Borç Batağının Nedeni Kötü Yönetim mi?

Batmaz’ın bu sert açıklamaları, Ortahisar Belediyesi’nin mali yapısına dair önemli soruları gündeme getirdi. Belediye yönetiminin finansal tablolarının bağımsız denetimden geçmesinin ardından, ortaya çıkacak sonuçların, belediyenin nasıl yönetildiğine dair halkın merakını gidereceği düşünülüyor.

Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi Mumcu'dan Kongre Süreci Açıklaması: Ekibin Toplantısında Tarihler Belirlendi

Bu açıklamalar, Ortahisar Belediyesi’nin mali yapısının sorgulanmasına ve kamuoyunda tartışmaların artmasına neden oldu. CHP’li Batmaz, halkın parasının nerelere harcandığını öğrenme hakkı olduğunu belirterek, şeffaflık talebini bir kez daha yineledi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU