Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, TBMM’de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nu eleştirerek, yasayı “Hayvanları Katletme Kanunu” olarak nitelendirdi. Suiçmez, “Hayvanları, sokak hayvanları ve sahipli hayvanlar olarak ayırmak, onları doğal ortamlarından uzaklaştırıp, bakımevlerinde sağlıksız ortamlarda tutmak ve devamında öldürmek çözüm olmadığı gibi, Türk milletinin vicdanına ve geleneklerine de aykırı bir durumdur. Yasayı geri çek! Katliama dur de! Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat” dedi.

Hıdırnebi Yaylası’ndaki İşletmeler Denetim Altında

Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Hıdırnebi Yaylası’nda faaliyet gösteren işletmeleri denetledi, eksikleri bulunan 5 işletmeye uyarı verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan 7 işletmeyi denetledi. Denetimlerde Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ekipleri de yer aldı. Temizlik, fiyat tarifesi ve gıda güvenliği konularında yapılan denetimlerde eksikleri bulunan 5 işletme uyarılarak, eksiklerinin giderilmesi için süre tanındı. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Ulaşımda Yeni Hatları Hizmete Açtı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Akçaabat ilçesinde Sarıtaş TOKİ ve Ortamahalle hattını vatandaşların hizmetine sundu. Hattın ilk durağı Akçaabat Otobüs Peronu olarak belirlenirken, son durağı Dürbinar Camii Sokak oldu. Sefer saatleri ise Akçaabat kalkış 07:00 - Ortamahalle kalkış 07:20, Akçaabat kalkış 17:00 - Ortamahalle kalkış 17:30 olarak belirlendi.

Gümüşhane'de 1. Akıllı Şehir Hizmet Dönüşüm Çalıştayı Gerçekleşti

Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane Belediyesi’nin düzenlediği çalıştayda akıllı şehir hizmetleri ele alındı.

Gümüşhane Üniversitesi ve Gümüşhane Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Akıllı Şehir Hizmet Dönüşüm Çalıştayı’ tamamlandı. Gümüşhane Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya; Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yılmaz, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, kamu kurum ve STK temsilcileri, muhtarlar ve Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri katıldı. Çalıştayda afet, ulaşım, çevre, altyapı, turizm, spor, kültürel faaliyetler, eğitim, şehirleşme, park ve bahçe başlıkları altında fikir alışverişi yapıldı.

Rektör Orhan Uzun'dan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, basın çalışanlarının bayramını kutladı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yayımladığı mesajında basın çalışanlarının bayramını kutlayarak, toplumu bilgilendirme misyonuyla özveriyle çalışan tüm gazeteci ve medya mensuplarına teşekkürlerini iletti. Rektör Uzun, basının milletin müşterek sesi olduğunu vurgulayarak, “Özgür, tarafsız ve objektif bir şekilde görevlerini yerine getiren basın kuruluşlarımız, mesleklerinin getirdiği ahlaki sorumluluklar çerçevesinde ülke olarak ilerleyişimize ve demokrasimize katkı sunmaktadır” dedi.

MasterChef Trabzon’da! Başkan Ahmet Metin Genç’e Teşekkür Edilmemesi Dikkat Çekti MasterChef Trabzon’da! Başkan Ahmet Metin Genç’e Teşekkür Edilmemesi Dikkat Çekti

Trabzon’da Magandalara Uyarı: Silahla Eğlence Olmaz!

Trabzon’un Düzköy ilçesinde yaşanan silahla yaralama olayı sonrası TAKA Gazetesi’nden magandalara uyarı.

Trabzon’un Düzköy ilçesinde bahçesinde çalışan Fatma Cebeci, nereden atıldığı belli olmayan silahtan çıkan kurşunla ağır yaralandı. KTÜ Farabi Hastanesi'nde tedavisi süren Cebeci’nin durumu ciddiyetini koruyor. TAKA Gazetesi olarak bu ilkelliği defalarca yazdık. Silahla eğlence olamayacağını, mutluluğa kurşun sıkılmayacağını anlattık. Magandalar, bu uyarıyı dikkate alın. Havaya ateş açılmaz. Kimsenin canını yakmaya hakkınız yok.

Vakfıkebir'de Berber ve Kuaförler Pazar Günleri Kapalı Olacak

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, kuaför ve berberlerin pazar günleri kapalı olacağını açıkladı.

Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, bay-bayan kuaförlerinin pazar günleri kapalı olacağını duyurdu. Sağlam, kararın berberler adına sevindirici olduğunu belirterek, “Esnafımız hafta tatilinin pazar günü olmasını istedi. Bu düzenleme ile berber ve kuaförlerimiz bir gün dinlenerek daha dinç olabilecek. Eşlerine ve çocuklarına zaman ayıramayan esnafımız için bu karar oldukça önemli” dedi.

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Kemal Eraydın: "Trabzon'da Umutluyuz"

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Kemal Eraydın, Ortahisar'da yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Eraydın, “İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak görev aldığım ilk günden itibaren çalışmalarımıza başladık, yönetim kurulumuzu kurduk, divanımızı oluşturduk. Üye yapma sürecini başlattık. İnşallah kısa sürede partimize yeni üyeler, değerli çalışma arkadaşları kazandıracağız. Bütün mahallelerimizde teşkilatlanacağız. Gelecek adına umutluyum. İYİ Parti Trabzon’da iyi gidiyor. Daha iyi olacaktır. Trabzon’da güzel bir hava yakaladık” dedi.

Muhabir: BİROL SANCAK