YETERSİZ BESLENME ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Dr. Mehmet Duman, yetersiz beslenmenin çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkilediğini belirtti. “Yetersiz beslenen öğrencilerin dikkat süreleri kısalıyor, algıları azalıyor ve okul başarıları düşüyor” diyen Duman, ülkemizde beslenme politikalarının yetersizliği ve yüksek enflasyonun çocukların sağlıklı gıdaya erişimini zorlaştırdığını ifade etti.

ENFLASYON VE GIDA GÜVENCESİZLİĞİ KRİZİ

Açıklamada, DİSK-AR verilerine göre en yoksul yüzde 20’lik gelir grubunun gıda enflasyonunun Aralık 2023 itibariyle yüzde 105,5’e ulaştığı belirtildi. Yüksek enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarının katlanarak arttığını ve özellikle çocukların bu durumdan kalıcı olarak etkilendiğini söyleyen Duman, okul çağındaki çocukların en az dörtte birinin okula aç gittiğine dikkat çekti.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

GIDA KRİZİ ÇOCUKLAR ÜZERİNDE DERİN İZLER BIRAKIYOR

Gıda güvencesizliğinin sağlıklı ve dengeli beslenmenin önündeki en büyük engel olduğunu belirten Dr. Duman, okul yemeği programlarının hayata geçirilmesinin çocukların sağlığı ve eğitimi için kritik bir adım olduğunu vurguladı. “Çocuklarımızın bugünü ve yarını için harekete geçmek zorundayız. Okul yemeği bir lüks değil, zorunluluk” dedi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU