ERDOĞAN, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) Nakkaş-Başakşehir Kesimi Şantiyesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı. Heyet, yetkililerden proje süreci hakkında bilgi aldı.
TEM OTOYOLU’NDAKİ YOĞUNLUK AZALACAK
KMO’nun 8. kesimi olan Nakkaş-Başakşehir bölümü, 45 kilometre uzunluğunda projelendirildi. Proje kapsamında 8 farklı seviyeli kavşak, 7 viyadük ve bir köprü inşa ediliyor. Yol tamamlandığında TEM Otoyolu’ndaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde azalacak ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile Olimpiyat Stadı’na ulaşım kolaylaşacak.
EKONOMİK VE ÇEVRESEL KAZANÇLAR
Nakkaş-Başakşehir Kesimi’nin tamamlanmasıyla yıllık 5,9 milyar liralık tasarruf sağlanacak. Akaryakıt tüketimi azalırken, karbon emisyonunda 32 bin tonluk bir düşüş yaşanacak.
Bu önemli ulaşım projesinin bölgedeki trafik sorununu çözüme kavuşturması ve ekonomik katkı sağlaması bekleniyor.