Cumhurbaşkanı Erdoğan, Narin Güran'ın hayatını kaybetmesinin ardından şu ifadeleri kullandı: "21 Ağustos'ta kaybolan ve acı bir şekilde hayatını kaybeden Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Canice ve vahşice katledilen Narin'in acı haberi hepimizi derinden yaraladı; üzüntümüzün tarifi yok. Güvenlik güçlerimiz, Narin'in bulunması için 19 gün boyunca yoğun bir şekilde çalıştılar ancak maalesef sonuç alamadık. Narin'i bizden kopartanların adalet önünde mutlaka hesap vermesini sağlayacağız. Hak ettikleri en ağır cezayı almaları için adli sürecin bizzat takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum."

Bu Nasıl Gelenek? Düğünde Damada Gözleri Bağlı Bir Şekilde Gelinin... Bu Nasıl Gelenek? Düğünde Damada Gözleri Bağlı Bir Şekilde Gelinin...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın soruşturmanın titizlikle devam etmesi talimatı verdiğini belirtti:

"Narin Güran'ın cansız bedenine ulaşıldığı haberi hepimizi derinden üzmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, olayın tam anlamıyla aydınlatılması ve Narin'in canına kast edenlerin adalet önünde hesap vermesi için soruşturmanın titizlikle yürütülmesini sağlamaktadır. Narin kızımıza Allah'tan rahmet niyaz ediyor, mekanının cennet olmasını diliyoruz."

Olayın Gelişimi

Narin Güran, 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan dönerken kaybolmuştu. Ailesinin ihbarı üzerine yapılan arama kurtarma çalışmalarında, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda aramalar yapılmıştı. İlk olarak ağabeyi E.G. gözaltına alınmış ancak yapılan incelemelerde ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı belirlenemediği için serbest bırakılmıştı.

Ardından Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Salim Güran’ın DNA örneklerinin Narin'in kıyafetleriyle eşleşmesi üzerine tutuklandı. Narin’in cansız bedeni, 19 gün süren aramalardan sonra Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Narin'in öldürüldükten sonra çuvalla dereye atıldığı ve üzerinin taşlarla kapatıldığı tespit edildi.

24 Kişi Gözaltına Alındı

Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardından 24 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: SON DAKİKA