Dünya Ekonomisi Zorlu Bir Süreçte
Yılmaz, dünya ekonomisinin pandemi sonrası dönemde henüz önceki büyüme ve ticaret performansına ulaşamadığını belirtti. Türkiye’nin çevresindeki zorlu gelişmelere rağmen bu dönemi fırsata çevirme çabasında olduğunu ifade etti. Orta Vadeli Program (OVP) hakkında bilgi veren Yılmaz, programın dengeli büyümeyi hedeflediğini söyledi.

Bu şehirlere artık sadece uçak var! Otobüs oralarda durmayacak Bu şehirlere artık sadece uçak var! Otobüs oralarda durmayacak

Bu Yılı %3,5 Büyüme ile Kapatacağız
Yılmaz, dış talebin büyümeye katkısının arttığını vurgulayarak, "2024'ün ikinci çeyreğinde dış talep, iç talebi aştı. Yıl sonunda ise %3,5 büyüme ile yılı kapatmayı planlıyoruz," dedi. Ayrıca, OVP çerçevesinde ekonomide dengeli bir büyüme kompozisyonu yakalandığını belirtti.

Enflasyon 2024'te %20’lere Düşecek
Enflasyonla mücadelede önemli adımlar atıldığını ifade eden Yılmaz, gelecek yıl enflasyonun %20 seviyelerine düşmesinin hedeflendiğini açıkladı. Yılmaz, Türkiye’nin bu zorlu dönemde pozitif ayrışma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, çalışmaların bu yönde devam ettiğini dile getirdi.

Muhabir: BİROL SANCAK