Beşikdüzü Düşünce Kulübü’nün düzenlediği çalıştaya CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran KAHYAOĞLU, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, CHP Beşikdüzü ilçe Başkanı Ahmet Kıran, Sol Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Emin Öztürk, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem, konuşmacılar ve Beşikdüzü halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çalıştayda açılış konuşmasını Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun yaptı. Başkan Uzun yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100.yılında Beşikdüzü Düşünce Kulübümüzün düzenlemiş olduğu bu güzel programı çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyor, bu çalıştayın başarılı olmasını diliyorum”  dedi.

Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise, “Beşikdüzü herhangi bir kara parçası değildir. Beşikdüzülüler de herhangi bir kara parçası üzerinde yaşayan kişiler değildir. Beşikdüzü çok önemli bir yer. Beşikdüzülüler hepimiz için çok önemli insanlar. Türkiye’nin aydınlık yüzü özellikle Trabzon’un aydınlık yüzü her zaman öncü oldular, önder oldular.  Bugün Beşikdüzü Düşünce Kulübü’nün düzenlemiş olduğu bu çalıştayda tam bu noktada çok önemlidir. Beşikdüzü susmuyor, durmuyor ya da bazıları yapsın biz seyredelim demiyor. Tam tersi kendisi çalıştay düzenleyerek ne yapılması gerektiğini ortaya koymaya çalışıyor. Yapılacak olan bu tür çalışmalar, siyasete ve Ülkenin geleceğine önemli damga vuracaktır. Emeği geçenleri kutluyorum”  dedi.

Umut Uzun tarafından mini bir keman konserinin ardından Beşikdüzü Düşünce Klübü kurucularından Osman Balta yaptığı konuşmada: “BDK(Beșikdüzü Düșünce Kulübü) 2020'de kuruldu. Sivil bir dayanıșma örgütüyüz, tüzel kișiliği yok. Bir tür kent konseyi gibi düșünün BDK varlığını hiçbir otoriteye  borçlu olmayan özerk bir Beșikdüzü kamusu" dedi.

Kalabalığa hitap eden Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu da, Belediyeciliğin sadece yol ve su hizmeti olmadığını belirterek,  kültür-sanat faaliyetlerinin de belediyelerin olmazsa olmazı olduğunu belirtti. Fındıklı ilçesinde yaşanan değişim ve dönüşümü dinleyicilere aktaran Cervatoğlu, sokağın iktidarını kurmalıyız. Başkan piramitin en altında olacak. Belediye Meclisi, Halk Meclisi ve en üstte Fındıklı halkı olacak dedik ve bunu hayata geçirdik. Şoförüm, Özel Kalemim, Korumam yok, haftanın 1 günü İlçemde Belediye İşçici gibi çalışıyorum. Geçen hafta parke taşı düzdüm. Benim idolum Terzi Fikret’dir. İlçemizde Halk meclisinin aldığı kararı Belediye meclisi kabul ediyor. Yeni zincir market açtırmıyoruz. 3 yıldır su fiyatına zam yapmadık indirim yaptık. Gelir ve giderimizi halk ile her ay paylaşıyoruz dedi.

2 gün süren çalıştayda Beşikdüzü’nde kentsel bellek konusunda Av. Ozan Karagöz, Beşikdüzü’nde spor konusunda Hasan Ali Kahyaoğlu, Sezgin Sağlam, Beşikdüzü’nde eğitim konusunda Turan Bahadır, Murat Cihan, Osman Kukul, Beşikdüzü’nde kentsel mekan mimari konusunda Erdinç Kalay ve Fazıl Saraç, Büyükliman havzasında kafes balıkçılığı ve çevresel etkileri konusunda Doç. Dr. İlker Kurtoğlu, Beşikdüzü’nde ekonomi ve tarım konusunda Cemil Bozbaş, Yılmaz Bayram, Beşikdüzü’nde kadın emeği dayanışması konusunda Güler İpek ve Yavuz Çağdaş konuşmacı olarak dinleyenleri bilgilendirerek eski unutulmaz anılarını, gözlemledikleri sorunları, çözüm önerilerini katılımcılar ile paylaştılar.

İlk plaj voleybolu bölgede Beşikdüzü’nde yapıldı.

Konuşmacılar ayrıca İlk plaj voleybolunun bölgede Beşikdüzü’nde yapıldığını, Trabzon’da ilk kapalı spor salonunun Allah rahmet eylesin Eğitimci Doğu Gözaçan tarafından Beşikdüzü’nde yapıldığını dinleyenlere aktardılar.

Editör: Doğukan ÖZKURT