Emekliye son dakika! Geriye dönük ödemeler alınmaya başladı Emekliye son dakika! Geriye dönük ödemeler alınmaya başladı

DEUTSCHE BANK'IN 2025 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ

Deutsche Bank analistleri, Türkiye’de 2025 yılında asgari ücrete yapılacak artışın enflasyonla mücadelenin seyrini belirleyeceğini vurguladı. 2025 yılı için öngörülen yüzde 25-30 arası artış, enflasyon hedeflerine ulaşmanın zorlaştığını gösteriyor. Analistlere göre, enflasyonun yıl sonunda yüzde 42, 2025 yılı sonunda ise yüzde 23 olması bekleniyor.

YABANCI YATIRIMCILARIN BEKLENTİLERİ

Yabancı yatırımcılar, Merkez Bankası'nın 2025 enflasyon hedefleri doğrultusunda daha düşük bir asgari ücret artışı öngörüyor. Daha piyasa dostu politikalar uygulayan hükümet, asgari ücretteki artışı sınırlı tutarak enflasyonu kontrol altında tutmaya çalışacak.

ASGARİ ÜCRETTE TEK ZAM ÖNGÖRÜLÜYOR

Deutsche Bank analistleri, 2025’te asgari ücrete tek bir zam yapılmasını ve bu zam oranının yüzde 25-30 arasında olmasını bekliyor. Analistler, bu seviyenin üzerine çıkılması halinde Merkez Bankası’nın enflasyon hedeflerinin tehlikeye gireceği görüşünde.

ENFLASYON HEDEFLERİ VE ÜCRET POLİTİKASI

Asgari ücret artışının enflasyon hedefleriyle uyumlu tutulmasının, yatırımcılara enflasyonu kontrol etme konusunda kararlılık sinyali vereceği belirtiliyor. Hükümetin geçmişte büyümeyi teşvik eden politikalarının enflasyon üzerinde yarattığı baskılar, bu sefer asgari ücret artışıyla sınırlı tutulmaya çalışılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ