Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak! Instagram’dan Yeni Karar! O Kullanıcıların Hesapları Kısıtlanacak!

Finansal Kriz ve İflas Riski
Belçika merkezli havayolu firması, bir yıllık alacaklı kurumasının ardından %40 gelir düşüşü yaşadı. Bu durum, şirketin 22 milyon euro yıllık zarara ve 66 milyon euro negatif öz sermayeye ulaşmasına neden oldu. Şirket, iflası önlemek için acil olarak 18 milyon avroya ihtiyaç duyuyor. Şirketle ilgilenen bir yatırımcı olmasına rağmen, faaliyetlerine devam edebilmesi için hükümetin ek desteğine bağlı olduğu belirtiliyor.

Uçuşların Durdurulması
Air Belgium, 2022 yılında Brüksel havaalanında yer alan tarifeli ve charter taşıyıcısı olarak, personel maaşları ve yakıt gibi giderlerdeki artışlar nedeniyle 44,5 milyon euro yıllık zarar bildirmişti. Haziran 2023 itibarıyla şirketin kümülatif zararının yaklaşık 92 milyon euro olduğu aktarıldı. Ekim 2023 itibarıyla yolcu hizmetlerinin sonlandırılması ile birlikte charter ve kargo operasyonları kaydırıldı. Ancak mali istikrar sağlamak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyuluyor.

Yatırımcılar ve Destek İhtiyacı
Şirketin kilit hissedarı olan Valon Bölgesi, önemli miktarda yatırım yapmıştı. Ancak, geçen yıl hava yoluna 7 milyon euro kredi sağlanmış olmasına rağmen, bu destek yeterli olmadı. Şirketin geleceği, daha fazla mali destek ve finansal çözümler arayışında.

Muhabir: AYŞE SANCAK