Edremit Belediyesi, Rize’nin Fındıklı Belediyesi ile kardeş şehir olma kararı aldı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, bu iş birliğini kahvaltıda çay ve zeytin gibi yan yana gelmeye benzeterek, Karadeniz ve Kuzey Ege’nin kültürel buluşmasına vurgu yaptı. CHP Parti Meclis Üyesi Ecevit Keleş ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu ile gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda, iki kentin kültürel ve ekonomik açıdan fayda sağlayacak kardeşlik bağının detayları konuşuldu.

MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!” MHP Trabzon'dan Ülkücü Şehitlere Vefa Ziyareti: “Ne Şehitlerimizi Unuttuk, Ne de Gazilerimizi!”

DAYANIŞMA ARTACAK

Edremit Belediye Başkanı Ertaş, bu anlaşmanın her iki kentin tarihi, doğası ve kültürel mirasları açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Belediyeler arası iş birliği sayesinde halk sağlığı, eğitim, kültürel varlıkların korunması gibi birçok alanda ortak projeler yapılacağını söyledi. Ertaş, “Fındıklı ile belediyelerimiz, toplumsal hizmetlerde dayanışmayı artırarak şehirlerimizin gelişimine katkı sunacak” dedi.

BAĞLARIMIZ GÜÇLENECEK

Kardeş şehir anlaşmasının, ekonomik ve sosyal ilişkileri güçlendirmek, ortak projeler hayata geçirmek ve kamu duyarlılığını artırmak adına önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Ertaş, “Edremit ve Fındıklı’yı kahvaltı sofralarındaki çay ve zeytin gibi yan yana görüyoruz. Bu kardeşlik bağı, kentlerimizin her alanda ilerlemesi için önemli bir adım olacak” şeklinde konuştu.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN