Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, direksiyon eğitimi dersi sınavları, il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlediği ve ilgili mevzuata göre onay alınmış 2 farklı rotada yapılacak. Engelli kursiyerler ise kendilerine ait veya temin edecekleri, standartlara ve engel durumuna uygun başka bir araç ile eğitim alarak sınavlara girebilecek.

Kursiyer Kayıtlarında Yeni Düzenlemeler

Kurslara kayıtlarda yeni tip Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ibrazı zorunluluğu getirildi. Kayıt esnasında kursiyerin fotoğrafı çekilecek ve sisteme aktarılarak teyidi alınacak. Kursiyer için düzenlenen fatura da Özel MTSK Modülüne işlenerek mali bakımdan kayıt dışılığın önüne geçilecek.

Direksiyon Sınav Süresi Uzatıldı

Uygulama sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı. Sınavlar, 07.00-18.00 saatleri arasında değil, 07.00-21.00 saatleri arasında yapılacak. Kursiyerler geri park uygulamasında koniler arasına tek hamlede giremezse, aynı hamleyi bir kez daha yapma hakkına sahip olacaklar.

Çay ve Kahveye Şok Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı! Çay ve Kahveye Şok Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı!

Sınavlarda Yeni Kurallar

Sınav yürütme komisyonu sınav günü sabahı yapılan toplantıda belirlenen güzergahta sınavları gerçekleştirecek. Kursiyerlerin araç kullanmasını kolaylaştırıcı işaretler kontrol edilecek ve gerekli düzenlemeler yapılacak. Dar alanda en fazla üç hamlede geri dönüş yapma ve tali yolda araç kullanma gibi uygulamalar da sınavlarda yer alacak.

Sahtecilik Yapanlara Sert Önlemler

Sınavlarda komisyonları veya görevlileri tehdit edenler, başkasının yerine sınava girenler veya girmeye çalışanlar 5 yıl süre boyunca sınavlara katılamayacak. Ayrıca, direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu üyeleri ile direksiyon usta öğreticileri, yapılan değişikliklere uyum sağlamaları amacıyla en geç 2 yıl içerisinde hizmet içi tamamlama eğitimine alınacak.

Bazı Değişiklikler 6 Ay İçinde Yürürlüğe Girecek

Yönetmelik değişikliği kapsamında belirlenen bazı düzenlemeler 6 ay sonra yürürlüğe girecek. Bu kapsamda yapılan tüm değişiklikler ile ehliyet sınavlarının daha güvenli ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: İNTERNETHABER