Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne İlk Kadın Başkan: Meral Ay Seçildi! Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne İlk Kadın Başkan: Meral Ay Seçildi!

Tekin, Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler hakkında bilgiler verdi.

Direksiyon Sınav Süresi Uzatılıyor

Yeni düzenlemeye göre, direksiyon sınav süresi 40 dakikaya uzatılacak. Bu değişiklikle daha iyi sürücüler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca sürücü kurslarına kaydolacak kursiyerlerin kimliklerini yenilemesi şartı getirilecek, böylece kimlik doğrulama yapılarak usulsüzlüklerin önüne geçilecek.

Paralel Park ve U Dönüşü Değişiklikleri

Yeni yönetmelikte, paralel park aşamasında sürücü adaylarına iki deneme hakkı verilecek. Ayrıca, motosiklet ve otomobil kullanımı eğitiminde "U dönüşü" manevrasının eklenmesi öngörülüyor. Motosikletlerde 6-6,5 metre genişliğinde, otomobillerde ise 8 metrelik alanda kursiyerlerden iki manevrayla U dönüşü yapmaları istenecek.

Eğitim Standartları ve Engellilere Yönelik Düzenlemeler

Eğitim veren öğreticilerin her 10 yılda bir hizmet içi eğitime tabi tutulması planlanıyor. Ayrıca, elektrikli araç kullanımının artmasıyla, sürücü kurslarının eğitimlerinde elektrikli otomatik vites araçlarını kullanabilmesi için düzenlemeler yapılacak.

Engelli Sürücü Adayları İçin Önemli Adımlar

Engelli kursiyerlerin kendi araçlarıyla eğitim alabilmesi ve sınava girebilmesi için düzenlemeler yapılacak. Engelli vatandaşlar, kendi engel durumlarına uygun araçlarla eğitim alıp sınava girebilecekler.

Bu yeni düzenlemelerle, ehliyet alacak sürücü adaylarının daha yüksek standartlarda eğitim alması ve sınavlara hazırlanması hedefleniyor.

Kaynak: İNTERNETHABER