AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ordu’da Türkiye Buluşmaları kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, siyasette etik kurallar çerçevesinde eleştirinin sınırlarının aşılmaması gerektiğini vurguladı. Elitaş, “Eleştiri ağır olabilir, şiddetli olabilir ama hakaret ve küfrü kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz başka birine küfreden, hakaret edeni baş tacı etmiyoruz” dedi.

“HER İLDE ÜNİVERSİTE KURULDU”

Başkan Genç’ten Şehitler İçin Anıt Sözü: “Kalıcı Bir Eser Yapacağız” Başkan Genç’ten Şehitler İçin Anıt Sözü: “Kalıcı Bir Eser Yapacağız”

Elitaş, AK Parti’nin iktidara geliş sürecinden bahsederek, “Türkiye’de 1923’ten 2002 yılına kadar geçen 79 yıllık süreçte 6 bin 100 kilometrelik duble yol yapılırken, 22 yıllık iktidarımızda 30 binden fazla duble yolu hayata geçirdik. Türkiye’de 70 üniversite var iken, bugün 208 devlet üniversitesine kavuştuk ve şu an her vilayette üniversite yapma başarısını elde ettik” diye konuştu.

ORDU’YA YAPILAN YATIRIMLAR

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu için büyük bir şans olduğunu belirten Elitaş, Güler’in yıllarca Enerji Bakanlığı yaparak Türkiye’ye önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. “Ordu’daki tüm yatırımlarda Güler’in imzası ve emeği var” dedi.

KOKARCA İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Elitaş, Karadeniz Bölgesi’nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca ile mücadele konusunda da açıklamalarda bulundu. “Ordu, Giresun ve fındık üretiminin yoğun olduğu yerlerde başlayan kokarca sorunu, 2023 yılında zirve yaptı. Bakanlık, büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde mücadeleye devam ediyoruz. Bu sorunla mücadeleye vatandaşlarımızın da destek vermesi gerekiyor” diye konuştu. Elitaş, kokarca nedeniyle fındık rekoltesinin düşmesinin Karadeniz Bölgesi’ni olumsuz etkilediğini ve sorunun geleceğe taşınmaması için çaba göstereceklerini belirtti.

Elitaş, tarım ve üretimdeki sorunlara karşı çözüm arayışlarının süreceğini ifade ederek, bölgenin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN