Emekli ve memurların Ocak ayında alacakları zam oranları, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre belirlenecek. 2024 yıl sonu enflasyon tahmini %38 olarak öngörülüyor. Bu tahmin gerçekleşirse, Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı %10.64, memur ve memur emeklilerinin zam oranı ise %6.62 olacak. Temmuz ayında yapılan düşük zam oranları sonrası, Ocak ayı zamları büyük bir merakla bekleniyor.
 

Temmuz ayında açıklanan düşük enflasyon oranları, emekli ve memurları şok etmişti. Emekli maaş artışı yüzde 24, memur maaş artışı yüzde19 civarında kalmıştı. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi, bu gruplar için yeni bir şok olasılığını gündeme getirdi.

Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Otomobillerin Güncel Fiyat Listesi

Milyonlarca memur ve emekli, bu ay yeni maaşlarını aldı ya da almak üzere; en düşük emekli aylığını artıran düzenleme yasalaşma sürecine girdi. Ocak ayında memurlar, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerini, enflasyon tahminlerine bağlı olarak maaş artışları beklediklerini dile getirdi.

Memurların ve emeklilerin zam oranları tarih yaklaştıkça daha net bir şekilde belirleneceği açıklandı. Ocak ayının başında bu oranlar netliğe kavuşacak ve bu dönemde ek bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağı da değerlendirilecektir.

Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38 olarak belirlenmiş durumda. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayında alacağı zam yüzde 10.64, memur ve memur emeklilerinin ise yüzde 6.62 olacaktır.

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %24,73 oranında zam yapılırken, memurlara %19,31 oranında artış sağlanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ