SGK'dan Emeklilere Özel İndirimler

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik avantajlar ve indirimler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 'emekliler.gov.tr' internet sitesini hizmete açtı. Ayrıca, 'Emekli Dijital Kimlik Kartı'nın tanıtımı gerçekleştirildi. Bu yeni kart, emeklilere pek çok avantaj sağlayacak.


65 Yaş Altındaki Emekliler İndirimlerden Yararlanamayacak

SGK'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın 'Emekli Dijital Kimlik Kartı' hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsata 'http://emekliler.gov.tr' adresi üzerinden erişebilirsiniz" denildi. Ancak bu kart, yalnızca 65 yaş ve üzeri emeklilere verilecek. Bu durum, genç emekliler arasında tartışmalara yol açabilir.


Dijital Kart Nasıl Alınır?

Akaryakıta Çifte Zam: 4 Ekim 2024 Güncel Fiyatlar Akaryakıta Çifte Zam: 4 Ekim 2024 Güncel Fiyatlar

SGK'nin paylaşımında, 'emekliler.gov.tr' internet sitesi üzerinden 'dijital kimlik kartı'nın nasıl oluşturulacağına dair bir video da yer aldı. Buna göre, emekliler dijital kimlik kartını oluşturduktan sonra PDF çıktısını alarak, üzerindeki QR kod ile kendilerine özel indirimlerden faydalanabilecek. İşte dijital kimlik kartı oluşturmanın adımları:

  1. Siteye Giriş: 'emekliler.gov.tr' adresine gidin.
  2. Kayıt Olma: Gerekli bilgileri doldurarak kaydolun.
  3. Kart Oluşturma: Dijital kimlik kartınızı oluşturun.
  4. PDF Çıktısı: Kartınızın PDF çıktısını alın ve QR kod ile indirimlerden faydalanın.

Bu yeni uygulama ile emekliler, birçok farklı alanda indirimlerden yararlanabilecek ve yaşam standartlarını yükseltebilecek. Ancak

Kaynak: HABER MERKEZİ