Fatih Atik, emeklilere yapılacak zam için iki seçeneğin değerlendirildiğini açıkladı. Buna göre, en düşük emekli maaşı ya 12 bin TL'ye ya da 12 bin 500 TL'ye yükseltilecek. Bu artıştan milyonlarca emekli faydalanacak.

Emekli zammı öncesinde kulislerde konuşulan son rakamlar ortaya çıktı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz tarihinde açıklanan veriler sonrasında gözler, hükümetten yapılacak zam açıklamasına çevrilmişti.
 
Geçen hafta beklenen açıklama rötarlı olarak bu hafta duyurulacak.

 Açıklama öncesinde emekli kulisleri de art arda gelmeye devam ediyor.

 Emekli zammını ilk aşamada sadece kök maaşa yansıtmaya hazırlanan ekonomi yönetimi, emeklilerden peş peşe gelen tepkiler sonrasında en düşük emekli maaşında da zam yapma kararı almıştı.
 
“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN LİRAYA YÜKSELECEK”

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini aktararak, emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı.
 
Atik, konuya ilişkin detayları şu şekilde anlattı:

“Emeklilere zam yapılacak. 2 seçenek haline getirildi. En düşük emekli maaşı 12 bin TL ya da 12 bin 500 TL’ye yükseltilecek. 3,2 milyon emekli, 12 bin olan maaştan yararlanacak. Diğerinden ise 3,7 milyon emekli faydalanacak.”

 PAZARTESİ YA DA SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK

Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti! Her kadının mutfakta kullandığı dev marka iflas etti!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, geçen hafta en düşük emekli maaşına yapılacak zamma ilişkin, “Önümüzdeki hafta başında açıklarız” demişti.

 Zam görüşmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirilecek son toplantının sonrasında kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ