Türkiye'de serbest avukatlar da en çok kazanan meslek gruplarından biridir. Mesleğinde isim yapmış olan avukatlar, özellikle büyük şehirlerde ve taşrada en çok ihtiyaç duyulan meslek grupları arasındadır. Hukuki danışmanlık ve dava süreçlerindeki uzmanlıkları nedeniyle yüksek ücretler talep edebilmektedirler.
 

Buna göre Türkiye'de en çok kazanan meslek gruplarının zirvesinde sağlık çalışanları bulunmaktadır. Sağlık çalışanların içerisinde ise bu ücreti en yüksek düzeyde alanlar uzman hekimler ve cerrahlardır. Kamuda ve özel sektörde söz konusu meslek grupları 100.000 liranın üzerinde aylık gelir elde edilmektedir.

Sağlık çalışanlarından sonra diğer bir meslek grubu ise bilişim sektöründe çalışanlardır. Bilişim sektörü içerisindeyse en fazla ücreti yazılım mühendisleri almaktadır.

Diğer bir grup ise mühendislerdir. Mesleğini İhtisas yapmış yüksek mühendisler Özel sektörde aranan eleman niteliğindedir. Özellikle inşaat mühendisleri söz konusu alanda çok ciddi pay sahibidir.

Bakanlık kalem kalem açıkladı! Fahiş fiyata geçit yok Bakanlık kalem kalem açıkladı! Fahiş fiyata geçit yok

Diğer bir meslek grubu ise serbest avukatlardır. Özellikle mesleğinde isim yapmış olan avukatlar taşrada bile olsa en çok ihtiyaç duyulan meslek gruplarındandır.

Son olarak özel eğitim öğretmenleri özel gereksinimli bireyler için aranan elemandır. Özellikle otizm ve zihinsel geriliği olan çocukların eğitimlerinde söz konusu meslek grubuna çok ihtiyaç duyulmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ