Erbil’de Türkmen Kotası Yetersiz”
IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydın Maruf, seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erbil’de Türkmenlere ayrılan tek milletvekili kotasının yetersiz olduğunu belirten Maruf, Türkmenlerin haklarını her zaman diyalog yoluyla savunduğunu ifade etti:
“Türkmenler, her zaman haklarını barışçıl yollarla aramıştır. IKBY’deki tüm halkın vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitmesi gerekiyor.”

“Birlik ve Kardeşlik İçin Mücadeleye Devam”
Maruf, seçimlerin ardından bölgede huzurun, birlik ve beraberliğin korunması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Türkiye’nin terörle mücadelede sağladığı desteğin kendileri için çok değerli olduğunu söyleyen Maruf, Türkmenlerin ata topraklarını savunma konusundaki kararlılığını vurguladı:
“Kanımızın son damlasına kadar ecdadımızın emanetini savunacağız. Türkiye’nin her süreçte yanımızda olması bizler için çok kıymetli.”

Sürmene’de Tehlikeli Kavşakta Kaza: Araçlar Geçemiyor, Kazasız Gün Yok Sürmene’de Tehlikeli Kavşakta Kaza: Araçlar Geçemiyor, Kazasız Gün Yok

Türkmen Temsilin Güçlenmesi Hedefleniyor
Maruf, seçimlerde başarı elde etmeleri durumunda, Türkmen toplumunun IKBY Meclisi’ndeki etkisinin artırılması için mücadele edeceklerini ifade etti. Erbil’deki seçim süreci, yalnızca Türkmenler için değil, bölgesel dengeler açısından da büyük önem taşıyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY