Ekibini motive eden, cesur ve sabırlı kişiliği ile dikkat çeken Bayraktar, planlı çalışması, temkinli hareket etmesi, sürekli çalışması ve üretken olması ile gençlere de örnek oluyor.

İPEK VE GENÇ NE GÖRÜŞTÜ?

Trabzon’daki atıl durumdaki AVM’yi 2022 Kasım ayında satın alarak ‘Rubenis AVM’ ismi ile kente yatırım yapan iş insanı Hasan İpek, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Aslen Ağrılı olmasına rağmen Trabzon’u çok seven ve kente yatırım yapan İpek, seçimlerde oyunu da Trabzon’da kullandı. İpek, Trabzon ziyaretinde Genç’i makamında ziyaret etti ve yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu. İpek, Genç’e misafirperverliği için teşekkür etti.

ORGANİZASYON ÖNCESİ MOTİVE

AK Parti 14 Ağustos’ta kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. İl tanıtım ve medya başkanı Numan Yardım, yarın yapılacak kuruluş organizasyonuna hazırlanıyor. Organizasyon öncesinde Çarşıbaşı’nda ata topraklarına giden Yardım, fındık topladı. Hem ürününü hasat etti hem de organizasyon öncesi toprakla uğraşarak biraz motive oldu. Yardım, “Bölgemizin geçim kaynağı fındık, Allah bereket versin. Bizimde tarlada izimiz olsun dedik bahçeye indik” dedi.

ŞARJ İSTASYONU KIRIK DÖKÜK!

Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'na yapılan Sokak Kütüphanesi bakımsız haliyle vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Uzun süredir rafları toz ve kir içinde olan Sokak Kütüphanesi'nin içerisindeki kitaplar azalmış ve kapısı kilitli durumda. Ayrıca Atatürk Meydanı'ndaki engelli araçları şarj istasyonu da tahrip edildi. Üzerindeki yazı panosu sökülüp kenara bırakıldı. Kir pas içerisinde bulunan şarj istasyonu bir yıldan fazladır bu halde. Vatandaşlar, şehrin orta yerindeki bu sorunların bir an önce çözülmesini istiyor ve durumun fark edilmemesine anlam veremiyorlar.

KAYNAKLARA YERİNDE İNCELEME

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki su kaynakları yerinde incelendi. TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul, daire başkanı Yusuf Keskin ve Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılamak için doğal kaynak sularını yerinde inceledi. Çelenk, geleceğe dönük planlama yaptıklarını kaydederek, “Düzköy’ümüzde yol, su, kanal sorunu kalmayıncaya kadar durmak yok, yola devam” dedi.

PROJELER NEDEN ONAYLANMIYOR?

Trabzon Engelliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Keskin, belediyeleri eleştirdi. Keskin, “‘Engelliler için hep varız’ diyorsunuz ama bu söylem sadece lafta kalıyor. Engelliler için yapılan projeler bir türlü onaylanmıyor. Herkes engelli adayıdır. Engelli bireyler ellerinden tutulmasa tükenirler. Birlik olmalıyız. Bizler sizlerden engelli araçlarımızı şarj edebileceğimiz yerler istiyoruz. Şarj istasyonlarını biz kendi imkanlarımızla alırız. Yeter ki bize bir yer gösterin” dedi.

Çelik Borçka’ya Dikkat Çekti Çelik Borçka’ya Dikkat Çekti

YENİ HİZMET BİNASI YAPMAK İSTİYOR

Vakfıkebir Belediye Başkanı Fuat Koçal, göreve başladığı günden itibaren önemli hizmetler gerçekleştirerek sorunlara birer birer çözüm bulmaya devam ediyor. Başkan Fuat Koçal, yıllar önce yapılan ve ihtiyaca cevap vermeyen Vakfıkebir Belediyesi Hizmet binasını yıkarak yerine yenisini yapmak istiyor. Bu yönde Vakfıkebir halkının da büyük bir beklentisi var. Yeni hizmet binasının inşası sırasında belediye hizmetlerinin yürütülebileceği bir binaya ihtiyaç var. Başkan Fuat Koçal, bunun için belediyeye ait olan eski hükümet binası olarak bilinen binayı kullanmak istiyor. Ancak binanın katları bazı kurumlara 5, bazı kurumlara 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmiş. Kendisinden önce yapılan bu tahsisler Fuat Başkanın işini zorlaştırıyor, ağırlaştırıyor. Başkan Fuat Koçal’ın en büyük motivasyon kaynağı olan Vakfıkebir halkının desteği ile bu zorlukları aşacağına inanıyoruz.

BU KARAR GENELGEYE AYKIRIDIR

Beşikdüzü önceki dönem Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Beşikdüzü Belediye Meclisinin almış olduğu Temmuz ayı toplantısında kırsal mahallelerde konut yapacakların 100 metrekare kadar olan inşaatlar için 8 bin TL, 100-200 metrekare arası olan inşaatlar için 16 bin TL belediyeye harç ödemesi kararı kırsal mahalle genelgesine aykırıdır” dedi. Uzun yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olan illerde; Çevre ve Şehircilik Başkanlığı ‘Kırsal Mahalle’ şartlarını belirledi ve kırsal mahalle belirlemesi İlçe ve Büyükşehir Belediye Meclisine bıraktı. Kırsal Mahalle bazı muafiyetleri getirmektedir. 01.01.2023 tarihinden itibaren kırsal mahalle ilan edilen mahalleler (köyler) emlak vergisi ödemeyecek. Su faturaları bu mahallelerde yüzde 25 indirimli olacak. Bu mahallelerdeki kahvehane, bakkal gibi esnaflar vergi ödemeyecek. Kırsal mahallede yapılacak inşaatlarda belediyelere harç ödenmeyecek. Su faturası hariç diğer ödemeler ilçe belediyesi kasasına giren ödemelerdi. Beşikdüzü Belediye Başkanlığımız döneminde çok mağdur olmamıza rağmen 34 mahallemizden 27’sini kırsal mahalle ilan ettik. Bu hususta Trabzon geneline öncülük ettik, başardık. Beşikdüzü Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısında kırsal mahallelerde konut yapacaklar için harç alınması kararı doğru değildir. Bu karardan inşallah dönülür ve kırsal mahallede yaşayan vatandaşlarımız mağdur edilmez.”

İKİ DOST İKİ HİZMET ADAMI

Hayri Birinci 10 yıl Vakfıkebir’e Belediye Başkanı olarak hizmet etti. Harun Demirci, Beşikdüzü’ne hem il genel meclisi üyesi hem de AK Parti İlçe Başkanı olarak uzun yıllar hizmet etti. İkisi de eğitimci. İkisi de görevlerinden ayrıldıktan sonra kişilikleri ve karakterleri ile toplumda değer gören, sevilen şahsiyetler. Onlar iki iyi insan, iki dost ve hizmet adamı. Şalpazarı’nda karşılaştılar, hasbihal ettiler. Bizler de kendilerine sağlıklı ömürler diliyoruz.

Kaynak: HABER MERKEZİ