Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, AK Parti’nin ekonomi kurmayları hafta başında emekli maaşları için tüm seçenekleri masaya yatırmak üzere bir araya geldi. Toplantılarda net bir formül ortaya konulamayınca çalışmalar hızlandırıldı. Kök aylığın artırılması emeklilerin lehine olduğu belirtilirken, bu formülün adaletsizliğe yol açabileceği, seyyanen zam verilmesinin ise Hazineye ek yük getirebileceği ifade edildi.

100 bin lira ve daha az borcu olan dikkat! Bu şekilde silinecek 100 bin lira ve daha az borcu olan dikkat! Bu şekilde silinecek

Çalışmanın tüm emeklileri kapsayacak şekilde tamamlanması durumunda, tek maddelik bir değişiklikle hızla Meclis’ten geçirilmesi planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak %24,73 oranındaki zamma rağmen, 1,7 milyon emeklinin maaşı 10 bin lirada kalıyor.

Erdoğan, ABD ziyareti öncesi kurmaylarına verdiği talimatta, “Emeklilere yapılacak zam mevzusunu çalışın. Ben NATO Zirvesi’nden Türkiye’ye dönene kadar bu işi bitirin” dediği öğrenildi. Erdoğan’ın, yurda döndükten sonra çalışmaların hızla sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak: İNTERNETHABER