Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Mercan FM’de Hasan Bahadır ile Spor Saati programına katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aralık ayına kadar 30 milyon Euro ödemeleri gerektiğini ifade eden Başkan Doğan şunları söyledi; “Bugüne kadar 9 Milyara yakın bir ödeme yaptık. Trabzonspor’un önündeki en önemli problem Bankalar Birliği anlaşmasıydı, bununla da birlikte vergi. Trabzonspor’un kasasından 700 milyonun üzerinde geçen sene çıkan bir para var. Artık borcu ödemeyi geçtim, faizin faizini ödeyecek durum yoktu. Trabzonspor’u büyük bir yükten kurtardık.

BORÇSUZLUK KAĞIDI ÖNEMLİ

Bankanlar Birliği’nden çıkmakla her şey sona ermedi. Problemler bitmedi. Herkesin kafasında Bankalar Birliği’nden çıktık, bitti gibi bir algı oluştu. Evet büyük bir iş yaptık ama bitmedi. Trabzonspor’un 2 milyara yakın ödemesi gereken bir borcu var. Hem Maliye Bakanı Mehmet Şimşek artık bu borçlara izin vermiyor. Haliyle hem de UEFA, borçsuzluk kağıdını veremeyen kulüplerin Avrupa’da yer alamayacağını, transfer yasağı gibi yasaklarla karşılaşacağını belirtti. Camiamızın rahatlamaması lazım. Aralık’a kadar borçsuz kağıdı alabilmesi için ödemesi rakam 30 milyon Euro.”

İSTANBUL’DA 3 ARAZİ PROJESİ VAR

Akçaabat’a Dev Eğitim ve Spor Kompleksi Açıldı Akçaabat’a Dev Eğitim ve Spor Kompleksi Açıldı

Projelerden bahseden Başkan Doğan, “Kartal’ı bitirdik, Havaalanı yanındaki araziyi hallettik. Bunları üzerinde proje yapılabilir şekilde çözdük. Şu anda İstanbul’da 3 arazinin üstünde daha hamlelerimiz var. İstanbul kulüpleri daha önce bu tarz araziler almışsa, biz de bu tarz girişimlerimizi yapacağız. Bunlar camiamızın da takip etmesi gereken bir durum, ben bu konularla alakalı gerekli başvuruları yaptığımda duyurularını yapacağım. Camia olarak projeler konusunda hep birlikte çalışacağımızı düşünüyorum. Çok önemli hamleler yaptık” dedi.

ŞENOL HOCAMIZA GÜVENİYORUZ

Teknik direktör Şenol Güneş’e ve oyunculara güvendiğini söyleyen Başkan Doğan, “Enerjisi çok yüksek. Kendine inancı, oyunculara inancı yüksek. Oyuncuların kaliteli olduğunu, önümüzde ki günlerde sistem oturduğunda çok farklı bir takım izleyeceğimize inanıyor. Benim de oyuncularımızın tamamına ve hocamıza inancım tam. Bu konuda ben taraftarlarımıza ve camiamıza karşı mahcubum. Geçen sene üçüncü bitirdik, Türkiye Kupası’nda finale kaldık ama olmadı. Bir kupa istiyorduk, bu sene hedefimiz müzemize bir kupa getirebilmek. İnşallah bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA