Açılış Maçı ve Ev Sahibi Almanya

EURO 2024'ün açılış maçı, yarın Münih'te, Almanya ile İskoçya arasında oynanacak. Mücadele, Münih Futbol Arena'da (Allianz Arena) 66 bin futbolseverin önünde gerçekleşecek ve milyonlarca izleyici de televizyon başından takip edecek.

Turnuva Formatı ve Gruplar

Avrupa Şampiyonası'nda 24 takım, dörderli 6 grupta mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Grup müsabakaları 26 Haziran Çarşamba günü sona erecek ve 29 Haziran'da başlayacak olan son 16 turundan itibaren tek maç eleme usulü geçilecek.

Türkiye'nin Şampiyonadaki Durumu

A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele edecek. Türkiye'nin ilk maçı 18 Haziran Salı günü Gürcistan ile Dortmund'da olacak. Milli takımın diğer maçları ise 22 Haziran Cumartesi günü Portekiz, 26 Haziran Çarşamba günü ise Çekya ile yapılacak.

Türk Hakem Halil Umut Meler

Şenol Güneş’in Ekip Kurma Çalışmaları Sarsıldı Şenol Güneş’in Ekip Kurma Çalışmaları Sarsıldı

EURO 2024'te görev alacak tek Türk hakem, Halil Umut Meler oldu. Meler, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda düdük çalacak. Yardımcılıklarını ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacakken, Alper Ulusoy Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev alacak.

Süper Lig'den Oyuncu Katılımı

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de forma giyen 25 futbolcu, Avrupa Şampiyonası'nda ülkelerini temsil edecek. Süper Lig, turnuvaya İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya ve Fransa'dan sonra en fazla oyuncu gönderen altıncı lig olarak dikkat çekiyor.

Almanya'nın İkinci Ev Sahipliği

Almanya, EURO 2024'ü ikinci kez düzenliyor. İlk kez 1988 yılında ev sahipliği yapmış olan Almanya, bu kez de organizasyon için Türkiye ile yarışarak ev sahibi oldu. Berlin Olimpiyat Stadı'nda 14 Temmuz Pazar günü düzenlenecek final maçı ile şampiyon belli olacak.

Turnuvanın Şehirleri ve Statları

EURO 2024, Almanya'nın 10 farklı şehrinde ve stadında düzenlenecek. Berlin'in yanı sıra Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf kentleri turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Futbolseverler, bu şampiyona boyunca unutulmaz anlar yaşamaya hazır!

Kaynak: ENSONHABER